2013. április 11., csütörtök

VII. Holdfény Lányai Hastáncverseny beszámoló


Elsőként egy szubjektív beszámoló Farkas Vikitől a VII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncversenyről.
Minden beszámolónak, visszajelzésnek nagyon örülök!

A Holdfény Lányai a nyertes koreográfiában


Április 7-én, vasárnap megrendezésre került a VII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny. Még sosem vettem részt ezelőtt egyiken sem, ezért már nagyon izgatottan vártam a napot!
Mahasti tanítványai közül többen vállalkoztunk arra, hogy segítünk neki a pakolásban, pontozásban stb., hiszen egy ekkora versenyt megszervezni, levezényelni, bizony nem kis munka!
Mahasti konferált, díjakat osztott, mindenkinek válaszolt a kérdéseire, közben pedig gyönyörű kisbabáját is altatta. Ráadásul végig mosolygott is :)

A pontok összesítőjeként abban a szerencsében volt részem, hogy majdnem az összes produkciót megcsodálhattam. Azt gondolná az ember, hogy közel 40 csoport táncát végignézni unalmas és fárasztó lehet, de számomra pont ellenkezőleg: nagyon izgalmas volt látni azt, mennyire máshogy érvényesül a színpadon kettő, öt, vagy akár tizenegy táncosnő! Sok ihletet merítettem, gyönyörű ruhákat és sminkeket láttam, egy percet sem unatkoztam.
A verseny egyik különlegességét számomra a 20 tagos zsűri jelentette. Sosem vettem még részt olyan vetélkedőn, ahol ilyen sok profi pontozta a táncos lányokat, nekem nagyon tetszett, hogy nem csak 5-6 fő döntött. Így nagyon sok féle stílust, iskolát tudtak képviselni a zsűri tagjai, tehát mindenki más szempontok alapján alkotott véleményt. Még így sem volt könnyű dolguk azonban a pontozással, hiszen elég erős mezőny tudását kellett felmérniük. Sokszor csupán pár pontban különböztek az eredmények!
A szünetekben lehetett fotókat, kézzel készített ékszereket, hastánc kellékeket vásárolni, videót rendelni, hennát festetni és persze izgulni az eredményekért!
Nem volt csoport, aki helyezés, díj, különdíj, emléklap nélkül távozott volna! A táncosok nyerhettek workshop, fotózás, masszázs, hennafestés és önismereti tréning kedvezményeket, Szultáncenter ajándékcsomagot, rázókendőt, színházjegyet, faliképet, a legügyesebbek pedig meghívást kaptak különböző versenyekre és gálákra! Két Junior csoport csodaszép tortával lett gazdagabb!

Szívből gratulálok minden díjazottnak és versenyzőnek egyaránt, csodás színvonalú vetélkedőt láthattunk!
Minden tiszteletem a zsűrié, akik profi szemmel türelmesen és érdeklődve végignézték az összes produkciót, mindenkit képességeiknek megfelelően pontoztak, valamint ha kellett, véleményt és kritikát fogalmaztak meg.
Mahastinak is gratulálok a szervezéshez, az egész nap levezényléséhez, a rengeteg türelemhez, amivel minket irányított és a sok kedvességhez, amivel támogatta, biztatta, dicsérte a versenyzőket! Azt hiszem, mindannyiunk nevében megköszönhetem Neki, hogy ilyen magas színvonalú, izgalmas versenyt készített elő és bonyolított le immár 7. alkalommal!
Remélem jövőre is ilyen sok remek táncossal találkozhatunk és ugyanilyen, ha nem még izgalmasabb vetélkedő vár ránk!
Farkas Viki
VII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncversenyen a következő eredmények születtek:
Junior kis kategóriában
1. helyezés: Jasmin Hercegnők nagyon különleges, modern tánca, amit a Dancing Queen feldolgozására adtak elő
2. helyezés: Happy Duó vidám shaabi táncáért
3. helyezés: Farafir csoport csodaszép raqs sharqi táncával
Junior nagy kategóriában
1. helyezés: Gyönygyszemecskék csodálatos Núbiai tánca, amire a zsűriből Mohamed állva táncra perdült!
2. helyezés: Orgovány Gyöngyszemei modern fantázia tánca
3. helyezés: Anita Hastánciskola 5 elem tánca, rengeteg eszközzel kombinált látványos koreográfiája

Kezdő kategóriában
1. helyezés: az 1001 Éjszaka Hastánc Stúdió modern andalúz tánca
2. helyezés: a Kelet Ékköve legyezőfátylas és dobszóló tánca
3. helyezés: Anita Hastánciskola Warda című produkciója

Középhaladó kis kategóriában
1. helyezés: Saidra csoport, akik eredetileg kezdőként indultak saidi táncukkal, de a zsűrinek annyira tetszett a színvonalas produkció, hogy áttette őket a középhaladó kategóriába. Mohamed náluk is táncra perdült, ezúttal legyezővel a kezében.
2. helyezés: Nadia Tribal Bellydance ujjcines törzsi tánca
3. helyezés: Farafir csoport Ízisz szárnyas tánca

Középhaladó nagy kategóriában
1. helyezés: Farafir csoport fantasztikus núbiai tánca
2. helyezés: Mafra Divas vidám matrózos Melaya Leff & Bambouti tánca
3. helyezés: Mandala csoport beledi tánca

Haladó kis kategóriában
1. helyezés: Holdfény Lányai lélegzetelállító legyezőfátylas show tánca, amiért a lányok 400 pontból 399-et kaptak! Teljesen elfogulatlanul ez a gyönyörű koreográfia tetszett a legjobban! :-)
2. helyezés: Oriental Dreams dobszólója, akiket már volt szerencsém megcsodálni a Hastáncvetélkedőn, bizony itt is csodásan teljesítettek!
3. helyezés: Farafir csoport vidám matrózos modern tánca

Haladó nagy kategóriában
1. helyezés: Sharyam Hastánccsoport beledi tánca
1. helyezés: Viva Oriental legyezőfátylas tánca
2. helyezés: Bahar Orientális Tánc és Kulturális Egyesület raqs sharqi tánca
3. helyezés: Shaba Oriental Art kétfátlyas raqs sharqi tánca





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése