2019. október 29., kedd

2019.10.26. Energiák Tánca, Vértesszőlős

2019.10.26. Vértesszőlős. Energiák Tánca




Fantasztikus, zseniális hétvége volt ez is!
Ismét csak azt csinálhattam, amit a legjobban imádok, amiért élek. 
Táncoltam is, tanítottam is, nőkkel voltam, velük és tőlük tanultam, őket tanítottam. Nőket tettem boldogabbá. 
Ez a hivatásom, az elhivatottságom, ez tesz igazán boldoggá, bármilyen formában is nyilvánul meg.
Nem mellesleg pedig szeretek rendezvényt szervezni és hálás vagyok a sorsnak, hogy egy véletlen folytán összehozott Ongrády Zsanettel, a Kreatív SzervezŐ-vel. 
Ő az, akit rendezvényszervezőként bátran ajánlok mindenkinek. Kreatív, újító, precíz, megbízható, maximalista, minden apró részletre odafigyelő…. A nyugodtságát, higgadtságát, kedvességét minden körülmények között megőrző szervező.
Az ő fejéből pattant ki az Energiák Tánca, azaz a női boldogság és ÉNidő napjának ötlete. Ehhez persze ideális partnerre lelt bennünk, hiszen Gabival és Szilvivel mindhárman azért tanítunk, táncolunk, vezetünk csoportokat, hogy minőségi időt tudjanak a nők egymással és magukkal tölteni, hogy feltöltekezzenek, lélekben és testben is megerősödjenek, formálódjanak, istennősödjenek. A nap programjait is ennek jegyében találtuk ki. 



 Nézd meg a videót is. Így indult a napunk, így hangolódtunk:   https://www.facebook.com/kreativszervezo/videos/782747538823616/ 

Thara, Zsani, Mahasti, Balázs

A volt egy fantasztikus helyszín, akkora térrel, ami minden táncos álma. Zsani megtalálta, leszervezte és rengeteg támogatóval, szponzorral is tárgyalt. Így aztán a tombola telis tele lett igazi csajos-nőcis, szebbnél szebb, finomabbnál finomabb ajándékokkal. Ezt nézd! És ez csak egy pici része a nyereményeknek! 


Gabiban pedig tökéletes szervező társra találtunk. Lenyűgözött a korrekt, pontos, precíz munkájával, a maximalista hozzáállásával mindvégig.


Vidáman indult a reggel Véretsszőlősön, az Energiák Tánca napon.
 Tácsik Gabriella, Ongrády Zsanett, Mahasti 


Tácsik Gabriella, Haasz Balázs, Ősz Titanilla és jómagam vállaltuk a tanítást az Energiák Tánca napon.

A workshopokon az én témám egy alapritmusra épülő, fátylas, élő dobos dobszóló volt. Természetesen Balázs is közreműködött a betanításban és az előadáson is. 
Ebben a táncban azt a célt tűztük magunk elé, hogy egyetlen alapritmusra építsünk fel egy teljes táncot. Méghozzá olyan táncot, amit könnyedén megtanul kezdő és haladó egyaránt, és könnyed , látványos szórakozást nyújt kicsinek, nagynak, anyának és lányának egyaránt. 
Ezt az alapritmust úgy hívják: malfuf, ami "gördülést" jelent. Könnyedséget, szabadon szárnyalást, pörgést és vidámságot ad táncosnak és dobosnak is, ahol a táncos minden szépséges oldalát megmutathatja, kreativitását kibontakoztathatja. 

Tácsik Gabriella (a Thara Hastánciskola vezetője) rázástechnika és dinamikus stretching workshopjába bekapcsolódtak a hastáncoktatói mentorprogram hallgatói is, hogy új és más oktatási módszerekkel, táncos szempontokkal, mozdulatokkal, technikákkal ismerkedjenek. Nagyon büszke voltam rájuk most is a nyitottságért, a lelkesedésért, azért, hogy így szívják magukba a tudást és igyekeznek a legjobb formájukat hozni mindenhol.

Balázs darbuka workshopján ismerkedtünk a hangszerekkel, ritmusokkal és jó volt, hogy a még teljesen kezdő dobosok is elsajátíthattak pár látványos trükköt Balázstól.

Ősz Titanilla lemanguria workshopján szépen ellazultunk, belazultunk, a maradék feszkót is ledobtuk (bár addigra már eszünkbe sem jutott a feszkózás)  és csodás zenékre fejlesztettük a testtudatunkat, érzékeltük a teret, tapasztaltuk meg az egyes mozdulatok hatását testre és lélekre.

 
A képen: Kinga, Marcsi, Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel, Mahasti, Balázs, Zsuzsi :-)))

A rendezvény estéjét gálával koronáztuk meg, ahol a 3 iskola táncosai léptek fel és a legkülönbözőbb stílusokat és irányzatokat mutatták be a khalegytől a könnyed popon át a vérpezsdítő dobszólókig.

Mahasti táncának címe: "Nem vagyok egy született háziasszony"




A Hastáncoktatói Mentorprogram hallgatói 3 számot is előadtak, ami azért volt különösen izgalmas mindannyiunk számára, mert amióta a Mentorprogramra járnak, először lépnek fel egy csoportként. Meg is osztom veled a hitvallásukat.
„Hétköznapi nők vagyunk, akik a Hastáncoktatói Mentorprogram hallgatóiként kilépnek a napi körforgásból és megélik a bennük élő istennői minőségeket.
Nagyon különböző táncos háttérrel rendelkezünk és különböző hastánc stílusokat képviselünk. Ezeket mi kreatívan ötvözzük, egymást erősítve és emelve.
Sokan gondolják, hogy a nők csak rivalizálni tudnak egymással. Mi azonban élvezzük a különbözőségeinket, egységes egésszé formáljuk azokat és az így keletkező vidám energiákat mutatjuk meg a táncainkban is.
Ezt az életfilozófiát és az istennők erejét szeretnénk hosszútávon a tanítványainknak is továbbadni.”
Marcsi, Viki, Edit, Reni, Zsuzsa, Kinga – a legjobb úton haladtok efelé. 





*************************

És hogy ezek után mit csináltunk még vasárnap? 

*****************************


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése