2021. február 10., szerda

Online hastáncverseny - nevezés, videófelvétel, tippek 

Kiegészítések a versenykiíráshoz. Hogyan tudok #ONLINE nevezni a #Holdfény #Lányai versenyre és a nyílt színpadra? ✅Egyrészt ugyanúgy, ahogy eddig tudtál az offline és online versenyekre nevezni. ✅Töltsd ki a nevezési lapot, amit itt találsz: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeuQBeA6o6ftBOox96kWjzs_vNVczYfCV1TD-LmHLhshdzphA/viewform?fbclid=IwAR3ZHX0sQuiv5O6Nkq71aYX9sl1IpfL3QN53-X-IqU5DJJDM2m0lbE3h4DM ✅Rögzítsd a videódat (ennek részleteiről lásd lentebb) ✅Töltsd fel Drive-ra (vagy máshová) ✅Küldd el nekem a letöltő linket Messengeren vagy e-mailben a mahasti_titkarsag@yahoo.com címre ✅Fizesd be a nevezési díjat ✅Csatlakozz a titkos csoportba, ahol a verseny kezdetéig már megismerkedhetsz a zsűri tagjaival, a többi versenyzővel, körülnézhetsz a bazárban, a kiállításon. Mi lesz még a csoportban (azaz a verseny helyszínén)? ✅A zsűri tagjai a verseny napján már a csoportban várnak, ők is élőben nézik a versenyt és pontoznak az egyes kategóriák után. ✅Itt lesz a közönségszavazás is. ✅A nap végén pedig az eredményhirdetés is itt lesz, a csoportban. ✅A nyereményeket pedig postán juttatjuk el a nyerteseknek (igen, a serlegeket is).

Mit kell tudni még? A videófelvétel lehet vadonatúj is, és nevezhetsz egy korábbi színpadi felvétellel vagy bármilyen egyéb fellépésed felvételével is. Bárhol rögzítheted a táncot: utcán, természetben, városban, lakásban, stúdióban, színpadon, padláson….

Mi van a csoportokkal, ők hogyan vehetik fel a táncot, ha nem találkoznak? ✅ Rögzíthetitek együtt, egy térben, egy színpadon is a felvételt, ha találkoztok a következő hetekben. Idő még van erre, hiszen a nevezési határidő február 18. ✅ Rögzíthetitek külön-külön is, például mindenki a saját otthonában a maga részét a koreográfiából.

Vágott vagy vágatlan felvétel legyen? A fentiekből adódóan elfogadunk vágott és vágatlan felvételt is. (Mondjuk azért az még ne legyen benne a küldött videóban, hogy „Megy már? Már táncolhatunk? Elindult? Várj, még beállok….” Stb. ) Lehet a felvétel telefonnal rögzített, amatőr felvétel, és lehet profi kamerás is. Ez nem számít bele a pontozásba. Ha minimum 3 összevágott felvétel érkezik be (lásd a mellékelt videókat), akkor indítunk egy külön kategóriát is „A legjobb vágás” címmel. Ide külön nem lehet nevezni, hanem a vágott felvételek automatikusan bekerülnek ebbe a kategóriába is.

Egyéb tippek Nem lesz ám akkora gond, ha véletlenül nem látszik minden csoporttagnak a lába, kilóg egy-egy kézfej a képből. Nem ezen fog múlni a siker. Ki tudja, alkalmanként talán még jobb is, ha ezek nem látszanak – élőben tutira kiszúrná a zsűri, de videón, főleg, ha lemarad a képről, akkor nem fogják észrevenni a csúnya lábtartást, csirkeszárny kéztartást. Ne a fényeken aggódj! Persze jó, ha nem teljes sötétségben veszed fel a táncot, hiszen te is szeretnéd megmutatni magadat. Az ONLINE versenyzés előnye, hogy megspórolsz vele rengeteg időt és pénzt! Nincs útiköltség, szállásdíj, nem kell költened külön a büfére, étteremre. Nem kell fagyoskodva, unatkozva várakozni az eredményhirdetésre. Nincs az, hogy addig nem indulhattok haza, amíg nem volt meg az eredményhirdetés. Nincs az, hogy a többieket nem látod, mert messze laksz és hamar el kell indulni, vagy vár otthon a család és emiatt kell hamar visszaindulnod. A titkos csoportban igyekszünk, hogy hasonló legyen a hangulat ahhoz, amit az igazi offline versenyeken is megtapasztaltál. Az külön öröm lesz a számunkra, ha egy-egy táncos vagy csoport élőben is bejelentkezik. A csoportos videófelvételek hátránya, hogy nem biztos, hogy egyszerre belefér az egész csoport, nem biztos, hogy akár a vágásokkal meg lehet mutatni a zseniális formációt. Lehet, hogy füstgép és színpadi fények sem lesznek. (Ne is aggódj emiatt, ezt NEM pontozza a zsűri, tehát a színpadi fényekért nem jár pluszpont, a szobai fényekért nem jár pontlevonás.) Viszont annyiszor veszed fel a táncodat, ahányszor csak akarod, amíg úgy nem érzed, hogy megszületett a legjobb felvétel.😊


Ha szóban is meghallgatnál még több részletet, akkor ezekben a FB posztokban találsz még infókat. A videókban kitérek az eddig felmerült kérdéseitekre.

1. rész:

https://fb.watch/3zEIQBMhB_/

2. rész:

https://fb.watch/3zEwG3rS5i/Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése