2021. november 25., csütörtök

Hastáncoktatói Mentorprogram 2021 - visszajelzés Madarász Dominikától (I. évfolyam végén)

 

A Hastáncoktatói Mentorprogram 2021-es évfolyamán
Madarász Dominika, Mahasti, Kulcsár Edina


Ezzel a visszajelzéssel indult a tegnapi reggelem. Hálásan köszönöm Madarász Dominikának, aki most végez az I. évfolyamon. ❤

*************************

Mahastival együtt dolgozni igazán felemelő, mindig feldobja a hangulatot, figyelmes és érdekli, hogy vannak a tanítványai, milyen passzban vannak, hogy érzik magukat. Ez a bizalom már megalapozza a hangulatot, sokkal könnyebb együtt dolgozni egy ilyen támogató légkörben.


A Mentorprogram nagyon jó arra, hogy segít megtalálni, vagy akár kialakítani az egyén saját, egyedi stílusát és ösztönöz mindenkit arra, hogy a saját útját járja.


Eredetileg azért jelentkeztem a Mentorképzésre, mert mindenhol azt olvastam, hogy egy nagyon komplex tréning, ezen kívül fejlődni akartam és egy összefoglaló képet kapni magáról a hastáncról. Korábban több helyen táncoltam, és a célom az addig megszerzett tudás összegzése és gyarapítása volt. A sok morzsából, ami az évek során rám ragadt, egy átfogó képet szerettem volna kapni. Erre nagyon jó Mahasti sokrétű, színes képzése. Minden témát érint, a tánc történelmétől a hastáncstílusokon át, sminktechnikától, darbukázástól, eszközhasználattól a marketingépítésig.


Eleinte aggódtam, hogy nem fogom bírni szusszal vagy nem leszek „elég ügyes”, de aztán minden jól alakult. Sokat fejlődtem, nőtt az önbizalmam, és jóleső érzés, hogy a kemény munka és a sok gyakorlás meghozza gyümölcsét. Most már önbizalommal telve ki merek állni nálam tapasztaltabb és elismert táncosok elé is, mert tudom, hogy amit csinálok az jó, és persze szívből jön (ami legalább annyira fontos, mint a produkció technikai kivitelezése).


Mahasti nagyon sokoldalú, az órákon van elméleti és gyakorlati rész is, több tanárt hív az órákra, sok-sok stílus képviselőit, így a legjobbaktól tanulhatunk, többféle módszerrel és így nagyon sokrétű oktatásban lehet részünk.

Olyan elismert táncosnőktől vehettünk órákat, akik több évet töltöttek külföldön és autentikus környezetben gyarapították tudásukat, tehát tényleg a magyar hastáncélet legjobbjai.


A másik dolog, ami nagyon tetszik, az az, hogy Mahasti arra biztat mindenkit, hogy merjen egyedi lenni, nem „beskatulyáz”, hogy ez meg ez csak így és így jó, hanem arra ösztönöz, hogy merjünk kinyílni és kísérletezni. Ez nagyon fontos, hiszen így a tanulók megnyílnak és bátrabban vállalják fel saját stílusukat és ezáltal saját magukat is.


Ezen kívül, ami szerintem rendkívül jó ötlet és fontos, hogy az órákat online is közvetítjük, amit utána vissza lehet nézni, így ha valaki valamilyen okból kifolyólag nem tud részt venni az órán, az online tudja követni, vagy később visszanézni a történteket. Én pl. vidékről járok fel és volt, hogy nem sikerült felutaznom, ezért nagyon hasznosnak tartom az online közvetítést. Olyan csoporttársunk is van, aki Erdélyből nézi az órákat, mert a lezárások miatt sajnos nem tud Pestre utazni. Ilyen esetekben kifejezetten hasznos ez a lehetőség, illetve otthoni gyakorlás miatt is szintén pozitívum a felvett videók későbbi visszanézhetősége.


Nagyon erős a csapatmunka és az összefogás, a tételek kidolgozásánál összedolgozunk és mindenki megosztja tapasztalatait a kidolgozott témával kapcsolatban, így minden témát részletesen érintünk. Nincs „cicaharc”, összetartó a közösség, ha valami nem világos, kérünk segítséget a 2. évfolyamtól vagy Mahastitól, aki mindig szívből segít (és mindig elmondja, hogy nincs hülye kérdés, ezért is ilyen nyitott a csapat).


A vizsgákon a gyakorlati rész pedig úgy épül fel, hogy az adott félévben tanultakat próbáljuk beépíteni, de nincs vasszigor megkötés, sőt cél, hogy az alap vizsgafeladat mellett az egyéni tehetség kibontakozzon.


Mahasti sok-sok éves szakmai tapasztalata megmutatkozik minden órán. Határozott, ugyanakkor nem szigorú, nem gyomorgörccsel kell bejárni az órákra, hanem felszabadult légkör vár mindenkit, aki csatlakozik. Nekem sokat segített a megfelelési kényszerem legyőzésében, és abban, hogy ne másoknak akarjak teljesíteni.


A féléves órarendet előre megkapjuk, így előre tudjuk, hogy melyik hétvégékre tegyük magunkat szabaddá, illetve azt is látjuk benne, hogy mikor mivel fogunk foglalkozni, ha jön vendégtanár akkor vele mit fogunk csinálni, így felkészülhetünk személyre szabott kérdésekkel is.


Elsősorban azoknak ajánlanám Mahastit, akik hozzám hasonlóan egy átfogó képet szeretnének kapni a tánc, a hastánc, és a keleti kultúra világából, szeretik a kihívásokat, szeretnének fejlődni, és kiszakadni a szürke hétköznapokból. Biztosíthatom, hogy ez megvalósul. Már az első félév után is rengeteg új információval gazdagodtam és sokat fejlődtem, illetve tapasztalatot szereztem gyakorlati téren is. Most a második félév végén járok, ami talán még gyorsabban elrepült, mint az első és nagyon várom a januári vizsgát.


#hastáncoktató #képzés #hastáncoktatói #mentorprogram

 

Köszönöm szépen, Dominika, ezeket a kedves szavakat, a részletes visszajelzést! (Mahasti)


**************************************************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel www.facebook.com/mahasti10 www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram www.facebook.com/taneczhyvotabudapest www.youtube.com/user/Mahasti10 www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com www.mahasti.hu Szívvel-Lélekkel Stúdió Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése