2016. augusztus 1., hétfő

Babel Sound szubjektív 03. - TranszOrient

 
Mahasti és a Holdfény Lányai - Babel Sound 2016, TranszOrient

Mahasti és a Holdfény Lányai - Babel Sound 2016, TranszOrient



TranszOrient a Babel Soundon – Farkas Viki beszámolója :-)

Egy varázslatos produkció valósult meg hétvégén a Babel Soundon, Balatonbogláron. A TranszOrient show keretében tíz profi hastáncosnő lépett színpadra, hogy másfél óra erejéig egy csodás utazásra invitálja a közönséget a hastánc ezer és egy arcú világába.

Az előadás már a puszta számokat ismertetve is lenyűgöző hatást kelt: tíz táncos, tizenhárom koreográfia, több mint harminc kosztüm és több mint ötven darab eszköz! A hastánc megannyi kelléke tűnik fel a színpadon: fátylak, Ízisz szárnyak, botok, kardok, darbukák, legyezőfátylak! 
A raqs sharqi, saidi, iraqi, melaya táncok mellett fúziós műsorszámokat is megcsodálhatott a közönség, mindezt profi fénytechnikával, füstfelhőkkel, világító eszközökkel megspékelve!

A tíz profi táncosnő és mestertanár több tánciskola és formáció tagjaiból állt össze külön erre az alkalomra. Időt-erőt-energiát nem kímélve, közel száz órányi próbán gyakorolva keményen dolgozott a csapat a tökéletes produkció elérése érdekében.

És hogy milyen belülről egy ilyen elképesztő munkafolyamatban részt venni? 
Nagy megtiszteltetést jelentett számomra, hogy a Holdfény Lányai együttes tagjaként én is a tízek egyike lehettem! 
Elképesztő társaság jött össze és csiszolódott folyamatosan az elmúlt hónapokban, rengeteg élményteli, vidám, vicces, de sok komoly pillanatot is átéltünk ezalatt. 
Együtt tanultuk a koreográfiákat, együtt próbáltuk fel a vadonatúj, csodaszép kosztümöket és a frissen érkezett LED-es íziszeket. 

A helyszínen több éjszakai, hajnalig tartó próbát is bevállalva, egymást bátorítva tökéletesítettük az előadás részleteit, dacolva a hideggel, bogarakkal, fáradtsággal! 
(Az éjszakai próba viszontagságos perceit megörökítő fotókat ebben a bejegyzésben találod: http://everydaylifeofabellydancer.blogspot.hu/2016/07/babel-sound-beszamolo-szubjektiv-1-resz.html )

Végül pedig közösen izgultunk és készülődtünk a színfalak mögött a műsort megelőző néhány órában, egymást sminkelve, ékszert kölcsönadva, színpadot díszítve, eszközöket bepakolva, frizurát, ruhát igazítva, csillámot szórva…


Azt hiszem, bátran állíthatom, hogy nem csupán az előadás, de maga a felkészülési folyamat is felejthetetlen élmény volt mindannyiunk számára! 
Alig várjuk a közös munka folytatását! 

A TranszOrient csapat tagjai pedig: Szmolinka Eszter Mahasti, Győrffy Katalin, Pereczes Márta, Rembeczki Eszter, Székely Maya, Lakatos Andrea, Horinka Anita, Horinka Klaudia, Malova Vivien és Farkas Viktória.

Köszönjük a szervezést, rendezést, tervezést Mahastinak és Győrffy Katának! 
A fantasztikus kosztümöket Szunomár Kitti Dinasmának! 
A csodás színpadi fotókat pedig Jene Sándornak!
(Jene Sándor fotóit albumba rendezve a FB-on itt találod: 

Ne feledkezzünk meg ismerőseink, családtagjaink, oldalbordáink türelmes támogatásáról sem. 
Köszönjük, hogy mellettünk álltok, hogy most is eljöttetek megnézni minket, hogy hangosan tapsoltatok, fényképeztetek a show előtt-alatt-után! 
Hogy mindig fuvaroztok, élelmet hoztok a túlélés érdekében a próbákra, hogy bőröndöket cipeltek, kellékeket pakoltok értünk, és még sorolhatnánk! 
Nélkületek nem sikerült volna, hogy maximálisan teljesíthessünk ebben a produkcióban! Köszönjük! :-)

(Írta: Farkas Viktória)

*********************************

A színpad nélkülünk:

A színpad nélkülünk (Fotó: Pereczes Márta)


És a színpad velünk, ezúttal Benkei Tamás fotóin:











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése