2016. augusztus 26., péntek

Hastánctábor-jógatábor 2016. - Szubjektív 05. Annától

Olvasd el Anna beszámolóját a táborról.
De csak akkor, ha Te is ott voltál.
Különben nem érdemes, mert nagyon-nagyon szomorú leszel tőle és bánni fogod, hogy nem jöttél el. Az önostorzásnak pedig semmi értelme. 

**************************

Hastánc- és jógatábor 2016.8.18.– 2016.08.21.

Anna Berecova

A hastánc és jógatábornak vége lett! Sajnos. Na, de az élet megy tovább.
Nagyon elfáradva, alig bírok mozdulni az izomláztól, de nagyon kellemes. Teljesen feltöltődve, élményekkel tele.

Eddigi életemnek legvidámabb élményében volt részem, ebben a felejthetetlen táborban. Nem gondoltam volna legmerészebb álmaimban sem. Ahogy volt, az úgy volt tökéletes. A hely, a környék, a résztvevők, olyan volt az egész, mintha egy álomba csöppentem volna. 

Szlovákiából jöttem ide. 
Lehet, hogy másnak fel sem tűnt, de nekem a szlovák zászló a magyar zászló mellett a Hotel homlokzatán olyan volt, mintha engem üdvözöltek volna. J Pedig semmi köze nem volt hozzám. J 
Utólag kiderítettem, hogy Pilisszentlászlóra (szlovákul: Senváclav) sok embert kitelepítettek valamikor Szlovákiából. Egy jógaórát elmulasztva L körülnéztem a gyönyörű hegyek közt elterülő faluban, és találkoztam a virágait locsolgató 77 éves Ilonka nénivel, akinek a nagyszüleit telepítették erre a környékre. Ilonka néni már itt született, de tökéletesen elbeszélgettünk szlovákul. Nem is akart velem magyarul beszélni. J Azt mondta, hogy ők, idősebbek, csak szlovák nyelven beszélgetnek egymással. Hát mit ne mondjak, nagyon meglepődtem.

A hastáncórák Mahastival és KisEsztivel!
Az első órán Mahasti megmutatta az alaplépéseket, kecses mozdulatokat, csípőmozgásokat, hogy is van a „dögös maca”. 
Hogyan szórjuk szirmainkat, hogy kápráztassuk el a közönséget táncunkkal.

Megismertük Esztit és az ő stílusát is. Eszti egy kedves, aranyos lány.
Utána egy csodálatos koreográfiát tanultunk. 
Mahasti és Eszti – My , cyganie… Még most is a fülembe cseng a zene. 
Első táncom, első koreográfia amit megtanultam. Voltak olyan lépések, amihez nekem több idő kellett volna, de a sok gyönyörű táncos lány között, talán nem nagyon tűnt fel a botorkálásom. J
Ettől függetlenül, nagyon akartam, nagyon élveztem a gyakorlásokat és a záróbulin a fellépést is.

Drága szobatársnőim sokat segítettek. 
Évike egy kicsit kisminkelt, számat rúzzsal és szájfénnyel látta el. Hajamba piros rózsát tűzött, Zsuzsikától kölcsönkapott bő szoknyában készülődtem. 
Végtelenül csodálom őket! Láttam, ahogy készülődtek a fellépésre, az valami lenyűgöző volt. Válogatták ruháikat. Nem is igaz, már nem válogatták, minden el volt készítve nagy precizitással. Teljes szívvel-lélekkel. Még az utolsó percben is, Zsuzsika fülében a füles, gyakorolt a zenére. Én meg csak ámultam! 


Addigra Évike is tipp-topp lett, ragyogtak, mint az igazi profi táncosok! Csodálatos volt a lelkesedésük. 
Valamit megtanultam tőlük. Erőt adtak, magabiztosnak kell lenni, tudni kell, mit akarok, és semmi nem állíthat meg a céljaim elérésében!

Mikor magamhoz tértem, a Mahastitól kapott ékszereket magamra raktam és készen voltam a táncra. Nagy tapssal jutalmazták a nézők a táncunkat. Óriási, felejthetetlen élmény volt számomra, míg élek, nem felejtem el.

Anna a záróesten

A jógaórák Sütő Marcsival! Erőmerítő Jóga a szó szoros értelmében.
Már több jógaórán részt vettem, de amit Marcsi tanít, és ahogy tanítja, az valami fantasztikus. Igazi jóga tanítás. Eddig mindig valami hiányzott, de ezek az órák tökéletesek voltak. Az, hogy a tábor előtt keveset gyakoroltam, meglátszott a testemen, mert nem nagyon bírta a gyűrődéseket.


  
A Darbuka – Balázzsal! Fantasztikus!
Ránézésre nem is néz ki hangszernek a Darbuka, pedig fantasztikus hangot ad ki annak, aki tudja, hova kell ütni rajta és nem téveszti el. J 
Egy este volt Transz Hastánc. Leírhatatlan élmény volt. A fiúk több dobot megszólaltattak egyszerre és egész koncert alakult ki belőle. De még hogy milyen? Teljesen magával ragadott a zene és nem is tudtuk hol vagyunk, annyira eggyé váltunk a zenével. Nem lehet szavakkal kifejezni, ezt át kell élni!


Volt még Mátrix élmény bemutató, oldódás, meditációk. 
Marcsi Alternatív programja: elengedtük félelmeinket. 
Volt minden, kaland - kaland hátán. 
Leírhatatlan, kimondhatatlan, az az érzés, amit a táborban töltöttem veletek. Egy életre szóló. Úgy érzem, más ember lettem, másképp nézem a dolgokat. Nem hiába volt az Oldás, Elengedés! Köszönöm! Nagyon örülök, hogy megismerhettem Marcsit. Nagyon jól tanít, kellemes a hangja, jó hallgatni meditálás közben is.
Minden téren ERŐmerítő!


Annyi, de annyi program volt, amin szívesen részt vettem volna, de időhiány miatt nem tudtunk mindenhol ott lenni. 
Például: Eszti – Kezdő és Haladó óráján, jazz orientál (elsősorban öngyilkos jelölteknek). J 
Marcsi – Masszázs lehetőségét nem tudtam kihasználni, és a Mandala festést is csak épphogy meglestem.

Drága Eszter – Mahastitól kaptam meglepetésként életem csodás ajándékait. 
Szülinapom alkalmából, gyönyörű csillámtetkót az alkaromra, sminket az arcomra, amit mindent félretéve, extra fontosnak tartva, szívvel – lélekkel csinált a hotel kertjében. Ruhákat, ékszereket, lelkesedést, érzéseket, amiket soha senki nem vehet el tőlem! Köszönöm! 

Mahasti nagyon segítőkész, türelmes, érzékeny lélek. 

Igen, és a boríték, amit drága szobatársnőm Évike készített nekem az utolsó napon. Sajnos nem tudtam ezeknek a borítékoknak a jelentőségét, nem is tulajdonítottam nekik nagy figyelmet. Nagyon bánom! Hazafelé belenéztem a borítékba, és nagyon meglepődtem, hogy mennyi cédula van benne. Egyet a kezembe vettem, kezdtem volna olvasni. Sajnos a sírástól a meghatódottságtól, nem tudtam elolvasni egy üzenetet sem, csak otthon vettem újra erőt magamon.
Most már tudom, mit jelentenek ezek a kis cédulák. Szívből jövő üzenetek, amiket nem lehet felbecsülni. Köszönöm nektek lányok!


Mahasti a blogjában kérdezte: 
Tudtad, hogy 2016 a változások és a változtatások éve?
Változtass, hogy változhass!

Nem tudtam, de most már tudom! 
Átgondoltam, min szeretnék változtatni. Most az egyik utat választottam, hogy egy csipetnyi magabiztosságra és ezáltal önbizalomra tegyek szert. 
Most élem át azt a fantasztikus csodát, amikor testem-lelkem újjászületik, szárba szökken és virágba borul. 
Hastáncot tanulok. Rájöttem, nem ördöngösség. Mindenki meg tudja tanulni, kortól, testalkattól és minden egyébtől függetlenül a hastáncot.
Nem én voltam a legidősebb hastáncos. 
Most már tudom, mi benne a csoda. 
MI MAGUNK!

Most van itt az idő, hogy változzak és változtassak!És még mindig FOLYT. KÖV.!

*********************************
Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
Szívvel-Lélekkel Stúdió,  
Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése