2017. július 31., hétfő

Ezt ki ne hagyd a nyáron! - kötelező hastáncos bakancslista

Újabb Orosz Orsi szösszenetet ajánlok figyelmedbe. Orsi ezúttal a hastáncos bakancslista lehetséges elemeit szedte csokorba. 
Ha szeretnéd a saját nyári hastáncos bakancslistádat összeállítani, akkor segítségképpen találsz pár letölthetőt és kinyomtathatót is a bejegyzésben.  

****************



Ezt ki ne hagyd a nyáron! - kötelező hastáncos bakancslista

Olyan trendi mostanság bakancslistát készíteni mindenről, egy vérbeli hastáncos pedig mindig up to date, úgyhogy álljon itt az idei nyári bakancslista, szigorúan hastáncosoknak. Ha kezdő vagy, különösen figyelmesen olvasd, pontról pontra haladva.


Nyári hastáncos bakancslista készítéséhez 


1, Hallgass üvöltve legalább egy arab zenét! Mármint a zene szóljon ezerrel, te csak add át magad a ritmusnak. Bátortalanabbak és/vagy panelben élők a következő óvintézkedéseket tegyék: a lépcsőházba tegyél ki egy kedves levelet, amelyben felhívod a lakók figyelmét, hogy a meghatározott időben kb. 10 percig legyenek elnézőek, esetleg ígérj egy tál szilváslepényt cserébe. Vagy ajánld fel, hogy felmosod a lépcsőházat. Egyszer.

Hallgathatod pl. ezt: 
vagy ezt is imádni fogod: 


2, Menj tíz métert valamely hastáncos szexi járással nyilvános helyen. Félénkebbeknél megengedett a diszkrétebb sasszé, a legalább egy éve táncolók esetében minimum a szexmacska-járás az elvárt szint. Aki két vagy több éve hastáncol, csípőrázással, süllyedéssel tarkított laza lejtés nélkül ugrás vissza az első pontra.

3, Ismerkedj meg közelebbről egy különleges arab világot idéző dologgal. Na, nem a szomszéd bodegás gyros-os pasira gondolok. Legyen ez bármi, ami eddig ismeretlen volt számodra (mondom, NEM a gyros-os pasas!), igyál meg egy autentikus arab kávét, kóstolj meg egy török csemegét, érints meg egy darbukát és simítsd végig. (Ez egy dob. NINCS köze a gyrososhoz.)

4, Készíts magadnak egy mini koreográfiát, és mutasd meg valakinek. Lehet ez a valaki a kedvesed (garantáltan értékelni fogja…), a poén kedvéért egy barátnőd (tuti, hogy kedvet kap a hastánchoz), egyedi esetekben saját magad vedd fel, és nézd vissza a táncodat. De akárkinek megmutathatod (kivéve gyrosos pasi, ha csak nem akarsz életed hátralevő részében magyarázkodni neki. Vagy a kedvesednek...). Nem ajánlott a bemutatás továbbá a százéves, gyengén látó Pista bácsinak sem, különösen két feles legurítása után tekints el tőle.

5, Adj magadnak egy új hastáncos nevet, és viseld egy ideig. Figyelem, képzavar elkerülése végett mindenképp tisztázd a barátokkal, családdal, hogy ez egy ideiglenes név, minden rendben van odabent, és napszúrást sem kaptál. Egy olyan nevet válassz, amiről úgy érzed, illik az egyéniségedhez.

6, Az új névvel tegyél fel egy fotót. Valamelyik közösségi megosztóra posztold az új névvel ellátott szupernőcis vagy éppen abszurd fényképedet. Számold össze a like-okat, kommenteket, és ha belejöttél, bátran oszthatod is.

7, Kötelezően nézz meg egy Szulejmán részt. Persze, ha még megy. Ha nem, keress rá egy hasonlóra. Az idegbajt elkerülendő, meditálj előtte tíz percet. Vagy inkább fél órát. Ha gondolod, a hangot leveheted minimumra. Próbáld felidézni, hogy jó húsz évvel ezelőtt Isaurát nézett boldog-boldogtalan. Vagy Szomszédokat. Ki fogod bírni. És ha túlélted, tudnod kell, hogy erős, bátor csaj vagy, és biztos lehetsz benne, hogy csak párezer agysejted pusztult el, a többi vígan funkcionál.

8, Főzz meg (ki) egy autentikus arab kaját. Figyelj, most jön a képbe a gyros-os pasas! Ha abszolút, de abszolút semmi ötleted nincs, slattyogj el hozzá, és kérj tanácsot. Igen, a gyros görög eledel, de aki árulja, ő nem görög. Egész biztosan nem az. Szívesen fog segíteni, de a negyedik pontot vedd figyelembe a bakancslistán! (Tudod, teve és hasonlók...) 

+ 1
Gyere el a Mahasti Hastánc táborba. Ez egész egyszerűen kötelező. Az utolsó pont betartása nélkül a fentiek teljesítése érvénytelennek számít.

*********************

Eddig tartott Orsi bakancslistája. 
Szerinted? Te mit tennél még hozzá? 

(Az utolsó pont szerintem is kihagyhatatlan! :-))

*************

Ha tetszenek Orsi írásai, itt találsz belőlük többet: 
Orsi blogja sok mesével:
https://oroszorsi.blogspot.hu

*********************


****************************************


Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
www.mahasti.hu 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 


2017. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor https://www.facebook.com/events/275359552899488/ 
2017. szeptember 3. Hastánc bemutató óra Mahastival, Női Mozgásfesztivál
2017. szeptember 23. A Női Lélek Útjai - Táncest https://www.facebook.com/events/1172672092831732/ 
2017. szeptember 29. Pressburg Dance Fest, Szlovákia, Pozsony 
https://www.facebook.com/PressburgDanceFest
2017. október Westoriental Zalaegerszegi fesztivál és verseny https://www.facebook.com/events/362034017513839/
2017. december 2-3 Bellydancer of the World, Duisburg www.leyla-jouvana.de 
2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése