2016. május 23., hétfő

II. Vecsési Hastánctalálkozó - szubjektív beszámoló

A találkozón az Angyalok és Démonok csoport képviselte a Mahasti Hastáncstúdiót, illetve Péteri Kriszta életében eljött a Nagy Nap - élete első szóló fellépésének ideje. :-) 
A szokásos módon gyönyörűek, ügyesek és egységesek voltak a lányok. :-)

Kriszta beszámolóját olvashatjátok lentebb. 
Ennél jobban és szebben én sem tudtam volna megfogalmazni, így megosztom veletek is. 
Köszönjük Surman Évának, a szervezőnek a meghívást, a lehetőséget, a szuper szervezést! 
:-) 

*******************

II. Vecsési hastánctalálkozó beszámoló

Több hölgytársam, barátom naptárában – de az enyémben biztosan - 2016. május 14-e is piros betűt ünneppé avanzsált. Ezen a napon került megrendezésre ugyanis 
a II. Vecsési Hastánctalálkozó. 
Jöjjön most egy szubjektív beszámoló arról, amit résztvevőként, fellépőként tapasztaltam. 

A találkozó célja, hogy oldott, barátságos hangulatban, kellemesen eltöltsünk egy napot, táncoljunk, örvendezzünk, egymásnak, a táncnak, a közönségnek, a szebbnél szebb hastáncos kelméknek, ruháknak, kiegészítőknek, ékszereknek, festményeknek, s mindemellett ismerkedjünk, kapcsolatot építsünk, motiválódjunk, bűvöletbe essünk. 
Úgy érzem ez a cél megvalósult, sőt felülmúlta a várakozásokat. 
A rendezvénynek a Bálint Ágnes Kulturális központ adott helyet. 
A programok délelőtt kezdődtek, amikor is lehetőség volt négy mestertanárnő Tóth Roberta, Tóth Csilla, Vitális Anna és Győrffy Kata workshopjain táncolni.

Első tanárnőm, Győrffy Kata workshopján volt szerencsém részt venni, ahol is egy kis betekintést nyerhettünk a szufizmus mozdulatainak szakrális világába, megtapasztalhattuk a dervis forgást, koreográfiánk egyben az est nyitótánca volt. Fantasztikusan éreztem magamat. 
Számomra egy igazi beavatás volt, most először táncoltam így, azaz forogtam. Felszabadító , semmihez sem hasonlítható érzés volt. 
Kezünkben a két kis mécsessel, s lágy mozdulatainkkal az égi áldást, a teremtő energia útját jelenítettük meg. Fontos momentum volt számomra az a pillanat, amikor Kata az egyik mozdulathoz azt tanácsolta, hogy amikor ezt tesszük, akkor arra gondoljuk, hogy mennyire szeretjük magunkat…

Vitális Anna workshopjára néhány perc erejéig volt betekintésem: a mestertanárnő éppen kéztartásokat mutatott a lelkes résztvevőknek, mindezt olyan kecsességgel, méltósággal tette, hogy nehéz szavakba önteni.

Volt lehetőségünk az esti fellépések előtt a színpadot bepróbálni, ami igazán megnyugtató érzés volt.

A fellépések este 18 órakor kezdődtek, Győrffy Kata és hölgytársaim, jómagam részvételével a nyitótánccal
Ezután a szivárvány színeihez hasonlatos sokféleségben mutatkoztak/mutatkoztunk meg különféle stílusokban, korosztályokban, ruházatokban, hangulatokban a színpadon. 
A teljesség igénye nélkül, láthattunk színpompás legyezőfátylas koreográfiákat, törzsi hastáncot, vidám saidi táncot, csodaszép Ízisz-fátylas táncot, különleges show koreográfiákat. A mestertanárnők fellépései is emelték az est színvonalát. 
Mindeközben a színfalak mögött kedves mosolyok, ölelések és bátorító szavak fűzték szorosabbra az emberi kapcsolatokat. 

S aki  kezében mindezen esemény szálai összefutottak, Surman Éva, akinek köszönettel tartozom, hogy mindig rendelkezésemre állt,  apró-cseprő kérdéseimmel, segítségkérésemmel mindig fordulhattam hozzá, professzionálisan koordinálta az egész napot.

Mérföldkő volt számomra ez a találkozó, több ok miatt is: 
- hogy első tanárnőmmel, Győrffy Katával újból együtt táncolhattam, 
- hogy a Mahasti Hastáncstúdió Angyalok és Démonok  kezdő csoportjában felléphettem, 
- s hogy Szmolinka Eszter Mahasti bátorítására első alkalommal szólóban is felléptem.

Egy élmény volt. A szó igazi értelmében. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése