2017. június 5., hétfő

Gyöngyszem a Ferencváros szívében

A Szívvel-Lélekkel Stúdióról újabb gyönyörű és szívhez szóló cikk született. Én pedig nem vagyok rest megosztani és elbüszkélkedni vele. :-)
Fogadd szeretettel Orosz Orsolya újságírónő írását.

*****************

Gyöngyszem a Ferencváros szívében

Gyöngyszem a Ferencváros szívében. Mert kell egy hely, ami rólad szól. Egy hely, ami elvarázsol és ahol megvalósulnak álmaid. Igen, én tudok egy ilyen gyöngyszemet, és megosztom veled is a titkot.
Mahasti hastánc - Szívvel-Lélekkel

Mert kell egy hely, ami rólad szól. Egy hely, ami elvarázsol és ahol megvalósulnak álmaid. Igen, én tudok egy ilyen gyöngyszemet, és megosztom veled is a titkot. Tarts velem a sárgaköves (csillámporos) úton, és elviszlek Óz Smaragdvárosa helyett egy sokkal inkább neked való birodalomba.

Tedd fel magadnak a kérdést: teljes mértékben elégedett vagy önmagaddal, úgy érzed, mindig a maximumot tudod nyújtani, kreativitásod az egeket verdesi, lelkedben tökéletes a harmónia, és úgy sugárzol, mint egy ékkő, amely fénye elvakít mindenkit?

Ha a válaszod "igen", akkor minden bizonnyal egy szuperképességekkel megáldott, nem evilági lény vagy. Ez esetben egy fejbólintás a válasz, üzeneted megérkezett J.

Ha a válaszod "nem" (vagy még inkább: "ó, sajnos nem"), akkor teljesen biztos lehetsz abban, hogy hús-vér nőből vagy, közülünk való. 
Közülünk, akik egyszer nevetünk, máskor nem, olykor sikert aratunk, néha bizony kudarcot vallunk. 
Anyák vagyunk, feleségek, barátnők, társukat keresők, kor nélküli nők. Mások a gondjaink, mások az örömeink. 
Különbözünk. 
De van egy a közös bennünk: merünk álmodni, szeretünk változni, imádunk nőnek lenni, kilépni a mindennapokból, merjük megélni a pillanatokat.


Nőnek lenni jó. Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel.

Nőnek lenni jó. Egyetértesz?

Lépj ki te is a mindennapok szürkeségéből, és fedezd fel a benned is ott szunnyadó NŐ-t! Ha már ébredezik, akkor viruljon is ki teljes pompájában!
Ontsa illatát, ne bújjon el. 
Felejtsd el a gátlásokat, ne keresd a kifogásokat, merj tenni te is az álmaidért. Egyetlen lépés csupán, és Szezám ajtaja előtted is feltárul.

Ki segít neked ebben?
Akinek titkos varázspálcájának egyetlen suhintása is megoldja a lehetetlent is, nem más,  mint a

SZÍVVEL-LÉLEKKEL STÚDIÓ VEZETŐJE, 
A CSUPASZÍV ÉS TÜNDÉRLELKŰ MAHASTI.


A nemzetközileg ismert és elismert hastáncmesternő, lányok százainak mentora, segítője, aki professzionális tudását úgy adja át, amire kevesen képesek: végtelen türelemmel, sok-sok humorral, határtalan empátiával.


Mahasti, a nemzetközileg ismert és elismert hastáncmesternő, lányok százainak mentora, segítője, aki professzionális tudását úgy adja át, amire kevesen képesek: végtelen türelemmel, sok-sok humorral, határtalan empátiával.

Ha
-  szeretnél egy igazán jó „csajos” társaságba kerülni
-  vagy egyszerűen csak jól akarod érezni magad (ez garantált!)
- elsajátítani a legnőiesebb táncot elméletben és gyakorlatban egyaránt
- amivel fel is léphetsz a különböző versenyeken, gálákon (nem kötelező!)
- megismerni ennek a varázslatos táncnak a szerteágazó gyökereit, stílusait
- testileg és lelkileg formába lendülni, szárnyalni
- ledobni a gátlásokat, rosszkedvet, fáradtságot
- készen állsz a változásokra...

Akkor ITT a helyed. Teljesen kezdőként, újrakezdőként, haladó táncosként egyaránt tudsz csatlakozni.

Miért más a Szívvel-lélekkel stúdió?

„Az elmúlt tíz évben a hastáncnak köszönhetően rengeteg élményt, tapasztalatot és boldog pillanatot átélhettem. A hastánc segítségével „éltem túl” a kamaszkort és serdültem nővé, ez alatt szerettem meg igazán a mozgást, ráadásul megtanultam, hogyan fogadjam el önmagam. Megismertem sokféle táncstílust, tanultam ritmusismeretet, használtam különféle tánceszközöket, és bár 10 éve csinálom, még mindig rengeteg mindent szeretnék tanulni, látni, megismerni a hastánc világában. Táncoltam annyiféle színpadon, eseményen, versenyen, hogy felsorolni is nehéz (….) Ráadásul megismerkedhettem sok-sok csupa nagybetűs NŐ-vel… Mahastinak és táncának köszönhetően megtanultam rengeteg mindent a színpadi etikettről, lámpalázról, bemelegítésről, egyensúlyról, nőiségről, spiritualitásról, sminkelésről(…) És a legfontosabb, hogy megtanultam bátornak lenni, na és persze beismertem és elfogadtam, hogy sosincs az a mennyiségű smink, csillám és fellépőruha, ami elegendő lehet egy hastáncos számára…”   (Viki)

*

„Mióta Mahastinál táncolok, nagyon sok új barátra leltem, köztük életre szóló barátokra is. Mindig szívesen megyek táncolni, elsősorban a tánc miatt, de amiatt is, ha valami bánt, vagy problémám van, segítő, támogató női körben beszélhetek róla, és megértést, inspirációt kapok. Az órák hangulata, a fellépések, versenyek, külföldi utak, táborok, mind-mind életre szóló élményeket adnak. Mahasti által tanulom, hogyan hozhatom ki magamból a nagybetűs NŐ-t.”   (Kriszta)

*

"Hálát adok Istennek a lehetőségért hogy Mahastival és a lányokkal táncolhatok.  Amikor Magyarországra költöztem, nagyon szűk ismeretségi köröm volt, ami (több más körülménnyel együttvéve) szinte depresszióhoz vezetett.  De amint megláttam egy Facebook-meghívót Mahasti hastáncára, elhatároztam hogy megváltoztatom az életemet.  Eleinte nem vonzott különösebben ez a fajta tánc (az arab kultúra nem áll hozzám közel), de Mahasti tanári képessége, hatalmas lelke és végtelen kedvessége új távlatokat nyitott és egy új világba vezetett.  Megértettem hogy a keleti tánc tele van titkokkal és kulturális mélységekkel, és most már biztosan állíthatom, hogy kihívást jelent számomra Mahasti által új dolgokat felfedezni, a mozgásban és saját magamban egyaránt. Mahasti táncórái testileg és lelkileg egyaránt építőleg hatnak rám. Az izmaim most sokkal erősebbek, mint azelőtt, a versenyeken szerzett érmek és oklevelek pedig bizonyítják, hogy nem vagyok vesztes." (Mása)



*****

A hastánc nem csupán „egy tánc”. Egy életforma, egy csodálatos belső utazás, egy meghitt és varázslatokkal teli intim női közösség. Ha jól választasz. Hastánc kurzusok tucatjai közül válogathatsz, de Szívvel-Lélekkel Stúdió csak egy van. A Ferencváros szívében.

Hol találod ezt a titkos kertet?
Budapest, IX. Bokréta u. 12.

Hogy léphetsz be a titkos kapun?
Nos, elsétálhatsz a Stúdióba, de sokkal egyszerűbb, ha előzetesen felveszed a kapcsolatot Mahastival, aki a legutolsó aggályaidat is eloszlatja, és segíti a kezdő lépéseidet (is).

Mahastit itt tudod elérni:
mahasti@freemail.hu

Itt tudsz körülnézni: 


Mire számíthatsz? 

- Az első pillanattól kezdve egy női energiákkal telített, segítő és támogató, vidám közösségre, ahol MINDENKI kortól és testalkattól függetlenül meg tud tanulni táncolni. És bár keményen dolgozunk, mindezt nevetve, játszi könnyedséggel, oldott hangulatban tesszük.

- Rengeteg élményre, amit az órákon kívül a változatos és tematikus workshopok, gálák, versenyek, fellépési lehetőségek, táborok nyújtanak neked.

Miért Szívvel-Lélekkel?

- Itt nem egy leszel az arctalan tömegben, hanem kiemelt személy, ahogy mindenki más is. Egyénre szabottan, igényeidnek megfelelően, hangulatodhoz és körülményeidhez igazodva foglalkozik veled Mahasti.

- Itt nem letudod a táncórát, hanem aktív részese vagy, energiákkal töltődsz, és minden pillanatban tanulsz valami újat.

- Ahogy Mahasti szívvel és lélekkel adja át professzionális tudását, úgy te is szívvel és lélekkel fogadod be azt.

- Mert minden pillanat rólad szól.


 És ha sosem táncoltam?
Biztosan sok mást sem csináltál még, mint ahogy mindenki így van ezzel. A hastánc azonban nem korfüggő, és nem igényel előképzettséget. Pusztán annak okán, hogy nő vagy, ott vannak benned az ősi mozdulatok, és meglepődsz, mennyi mindenre vagy képes. A saját tempódban fogsz haladni, pont úgy, ahogy szeretnéd. Izomlázra készülj fel, mert a hastánc nem „lötyögős csípőrázás”, hanem kemény izommunka, a mosoly álcája mögött.

Miből áll egy Szívvel-Lélekkel hastáncóra?
Minden hastáncóra egy ráhangolódó nyitókörrel kezdődik, ahol röviden beszámolunk pillanatnyi érzéseinkről, elmondjuk az esetlegesen bennünk feszülő problémát. Természetesen, ha nem szeretnél beszélni, akkor csak meghallgatod a többieket. 
Az óra bemelegítéssel, nyújtással, és a fő alapmozdulatok átismétlésével indul, ezt követően az adott kurzusnak megfelelő tematikát követjük. S
zép lassan – vagy ha szeretnéd, azonnal -, megismerkedsz a hastánc eszközeivel (fátyol, kard, legyezőfátyol, stb…) is. 
Elméletben és gyakorlatban is megtanulod a hastánc stílusait, és előbb-utóbb ráérzel arra, melyik áll hozzád a legközelebb. Lehetőséged lesz már kezdőként is csoportban vagy egyénileg fellépni, ehhez is minden segítséget megkapsz. De ha pusztán a tánc öröméért szeretnél járni, itt azt is megteheted.
Semmi nem kötelező, de minden lehetséges.

Csak rajtad múlik.

Ne keresgélj tovább, a Szívvel-Lélekkel Stúdió minden álmodat megvalósítja, és új távlatokat nyit meg előtted. Merj lépni az álmaidért, tarts velünk a varázslatos ösvényen, lépj be MOST a kapun, indulj el az úton.


Szezám ajtaja nyitva áll, gyere és kukkants be, várunk szeretettel!

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel 


********************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.mahasti.hu 
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése