2009. szeptember 10., csütörtök

Doki, a szerelem, az iskola és az aranyköpések

Doki szeptember elsején, miután 7 és fél évesen végre iskolaérettnek nyilváníttatott, elkezdhette az iskolát. Még nagyon nagyon tetszik neki, mivel már az első napon összeszedett egy csajt :-), és azóta is dúl a szerelem. Egyik reggel láttam is a kislányt, Virágot, ás azt is, hogy Doki arca mennyire földerült, mikor meglátta őt, és megfoghatta a kezét.
Szépen, kézenfogva mentek fel a lépcsőn az osztályba, és a pici gyerekek alig látszottak a nagy iskolatáska mögött, én meg persze szépen megkönnyeztem, ahogy szoktam...
 Én vagyok "a sírós anyuka", aki mindenen elérzékenyül, még azon is, ha fél napos óvodai kirándulásra mennek a gyerekek és integetünk egymásnak a busz ablakán keresztül.
 Minden reggel úgy öltözik fel, hogy elég dögösen nézzen ki és tetsszen Virágnak, és a frizuráját is szépen bezselézzük, hogy jól nézzen ki. Sőt, tegnap a fodrásznál direkt olyan frizurát kért, amivel biztosan tetszeni fog neki.
Ja, és persze gondosan ügyel arra is, hogy ápolt legyen kívül-belül, és hagymát sem eszik, ha másnap iskolába megy, mert múltkor emiatt nem akarta a Virág megcsókolni.
 Egyébként Doki szerint nem Virág a legszebb lány az osztályban, hanem egy másik, a Lili, aki "olyan... olyan nagy..., ő a legnagyobb az osztályban", de Doki szerint ő nem akart szerelmes lenni belé, így maradt a Virág, "de azért ő is szép".

 Minden felnőtt jön a hülye kérdéssel: "És, tetszik az iskola?"
Mire Doki: "Igen, nagyon! Van egy szerelmem is, a Virág! És már szájon is csókoltuk egymást! És az ölembe is ült! És ma egymás mellett ültünk az ebédnél!"
Hülye felnőtt: "És, hogy néz ki a Virág? Szép?"
Doki (csillogó szemmel): "Igen!"
Hülye felnőtt: "Szőke?" (Miért mindenkinek ez jut eszébe?)
Doki: "Hát olyan... copfos."

 Dokit minden nap megkérdezem, milyen volt, hogy tetszett, mit csinált, satöbbi. Az első nap, mikor Doki kijött az iskolából, azt felelte a "Hogy tetszett?" kérdésre: - Jó volt. Ma szép ruhában volt a tanítónéni. ... De a te hastáncos ruhád sokkal szebb!... Te vagy a legszebb hastáncos anyuka a világon! (Tudja a gyerek, mitől döglik a légy! :-)) ... És szerelmes vagyok egy lányba. Úgy hívják, hogy Virág.
- És hogy jöttetek össze?
- Hát, az úgy volt, hogy kergetőztünk, fiúk a lányok ellen, és a lányok üldözték a fiúkat, és akkor ő is a lányok között volt, és akkor bocsánatot kért a Virág, mert folyton engem kergetett. És aztán szerelmesek lettünk. Így lettünk szerelmesek. És már meg is csókoltuk egymást!... Csak azt nem tudom, hogy hány éves... Anya, már megint olyan sok mindent írsz!!! Nem viszed egy kicsit túlzásba?!

 ************* Rosszalkodás a játszótéren, még ovis korában. :-)


 

1 megjegyzés:

  1. Gratulálok az oldaladhoz!!!
    Kedvelem az írásaidat, úgyhogy figyelemmel fogom kisérni!:)

    Üdv
    Emese

    VálaszTörlés