2011. október 31., hétfő

Alba Orient

Három hete voltunk az Alba Orient rendezvényen, amit Szigeti Kata szervezett.
Ezúton is köszönöm neki a meghívást és a szuper szervezést!
(Bővebben az Alba Orientről a www.albaorient.hu oldalon olvashattok.)

A meghívásunk két workshopra és az esti gálaműsoron a szakmai díj odaítélésére szólt.

Az első workshop egy ÉLŐ DOBOS volt, amin Balage dobolt, én pedig okítottam a népet. :-)
4 ritmussal ismerkedtünk meg, és a tanult kombinációkból végül összeállt egy kis koreográfia.
Szokás szerint óriási volt a hangulat, nagyon aktívan táncoltunk, mindenki igyekezett a legjobbat kihozni magából. Számomra nagy kihívás volt (nagyon szeretem a hasonló helyzeteket), hogy a lányok táncos tapasztalata egytől nyolc évig terjedt. Nagyon helyesek és ügyesek voltak. Nekem is jó érzés lelkes embereket tanítani, akik ugyanúgy szeretik a hastáncot, ahogyan én. :-)

Ilyenek voltunk az első workshop után:


Némi pihenő után a Szárnyalj velem! koreográfiával folytattuk. Itt is nagyon vidáman voltunk. Mindenki jól bírta a terhelést, pedig 2,5 óránk volt arra, hogy a fátylas, a legyezőfátylas és a szárnyas koreográfiát is megtanuljuk ugyanarra a zenére... És megcsináltuk! 

Rövid ebédszünet következett:

(Fotó: Rumi Edina)

Tévedés ne essék, mi, felnőttek az étteremben ettünk. Isteni volt a kaja és a kiszolgálás is! Köszönöm a Helyőrségi Klub Éttermének!!!

Az esti Gála nagyon izgalmas volt. Rengeteg lelkes amatőr és már-már profi csoport, gyerekek, felnőttek, fiatalok és idősebbek, mindenféle stílusban. Elég nehéz is volt a döntés, és végül több díjat osztottam ki, mint amennyivel készültem. :-)
Ezek a következők voltak.
A december 3-i Mahasti Hastáncgálán meghívott vendégművészként fellépési lehetőséget kapott 3 csoport:
- a Bahar Orientális Tánc és Kulturális Egyesület a saidi folklór tánccal
- a Shatakela törzsi hastánc csoport egy dögös tunéziai törzsi tánccal
- a Kelet Varázsa Hastáncformáció Sopronból egy gyönyörű flamenkó-hastánc fúzióval.
(Hasonló különdíjakat szeretnék majd kiosztani a november 26-i Rázd meg magad! Hastáncversenyen is: www.razdmegmagad.fw.hu)
 
 Ingyenes részvételi lehetőséget kapott a 2011. december 10-11-i Leyla Jouvana workshop hétvége egyik workshopján a Holdvirág Hastánc Csoport.
 
Ingyenes részvételi lehetőséget kapott 2012. február 26-án a VI. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Hastáncversenyen 2 csoport: a Bahar Orientális Tánc és Kulturális Egyesület a Marió koreográfiával és a Dinasma Csoport.

Nagyon sok örömet szereztek nekem ezek a táncok, és persze a többi is, illetve a gálán kívüli produkciók is.

Örültem a meghívásnak.
Nagyon jól éreztem magamat, szuper volt a nap, szuper volt a szervezés! Csak gratulálni tudok Katának ehhez a kezdeményezéshez.
Jó, hogy így összehozza a lányokat, a táncolni vágyókat, a hastánc fanatikusokat, akik itt megismerkedhetnek egymással és a különböző táncstílusokkal. És az is jó, hogy ezen a gálán kockázatmentesen kipróbálhatják a színpadot, rutint szerezhetnek, felléphetnek, megmutathatják magukat... és akár még díjakat is nyerhetnek ezzel! :-)
Örülök, hogy ennyi szép produkciót láthattam a gálán!
Köszönöm a meghívást!
Olyan jó volt a lányokat tanítani, és jó volt ennyi lelkes táncost látni magam körül! :-)

És a rendezvényről - ami lesz jövőre is, szóval készüljetek! - itt is olvashattok még:


Meg itt: http://www.fmh.hu/eletmodi/20110916_hastanc_megujulasert?s=rel

********

És egy visszajelzés a Kelet Varázsától. :-) Nagyon örültem neki!


"Kedves Mahasti!

Remélem sikerült kipihennetek az Alba Orient fáradalmait. 
Nem mindennapi teljesítmény volt babával végigcsinálni a napot, ilyen magas színvonalon, maximális odafigyeléssel és kedvességgel. Sajnos vizsgáznom kellett délelőtt, ezért nem tudtam a workshopon részt venni, de a lányok nagyon jól érezték magukat, elbűvölted őket teljesen. Már a workshop után kezelésbe vettek és magyarázták a tanultakat:)
A gálán is sikerült a hangulatot megőrizni, valószínűleg a táncunkon is érezni lehetett:) 
Nagyon büszkék vagyunk, hogy a szakmai díjra érdemesnek találtál minket. Számunkra fontos, hogy amit csinálunk, azzal értéket közvetítsünk, ezért sokat dolgozunk, gyakorlunk. 
Igyekszünk a bevonulástól a kivonulásig teljes produkciót nyújtani, és éreztetni, számunkra mit is jelent táncolni. Az iskola többi tagjának is ezt az értékrendet adjuk át, a minőségi munka által érezhetik jól magukat tánc közben. 
A gálán való részvétel lehetősége igazi díj számunkra. A honlapodon megtaláltuk a helyszínt és az időpontot. Kérlek írd meg a részleteket. 
Mellékletben küldöm a workshopon készült képeket, és a fellépés után készült képet rólunk (még az eredmény hirdetés előtt:)). Szeretném az engedélyedet kérni, hogy a workshop után készült képet a honlapunk Hírek menüjébe feltegyük.( www.kelet-varazsa.hu )

Várom jelentkezésedet a részletekkel!

Köszönettel: Botka Gyöngyi- Ibeline
                    Kelet Varázsa Hastáncformáció"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése