2014. február 27., csütörtök

II. Országos Hastáncvetélkedő - szubjektív beszámolók

 Mahasti beszámolója:

Február elsején, szombaton fergeteges hangulat uralkodott végig a vetélkedőn, pedig több, mint öt órán át vetélkedtek a csapatok!
Örülök, hogy Sefirah ez alkalommal is megtisztelt azzal, hogy meghívott a zsűribe. (Tavaly ugye egy emlékezetes családi esemény miatt nem tudtam részt venni rajta - pont aznap született meg Hajnika) :-)))

Szuper volt a szervezés, jók voltak a feladatok, kedvesek a segítő lányok, türelmes a házigazda, finom volt az arab kaja... :-) (Igen-igen, köszönet érte a Lialina Étteremnek!)

Jó volt együtt zsűrizni a zsűritársakkal, és persze együtt sírva nevetni a saját leleményességünkön. Sok új információval lettem gazdagabb én is az arab kultúra kapcsán. Pl. megtudtam, hogy "dzselem, dzselem, dzselem, dzselem"... ésatöbbi.) :-))) 

Nagyon helyesek voltak a versenyző csapatok, csak gratulálni tudok mindenkinek! 
Hihetetlen drukk volt mindenkin, az elméleti feladatoknál néma csöndben, feszülten koncentráltak, a gyakorlati feladatoknál pedig (mint pl. a 4 ping-pong labda "kirázása" a csípőre kötözött zsebkendős dobozból...) olyan őrjöngés volt, hogy szerintem még a szomszédos utcákban is hallották, hogy az arab étteremben valami őrült jó buli folyik. :-)

Jó volt, hogy a csapatok, illetve a résztvevők is egyesével másban voltak erősek, másban jeleskedtek. Így mindenki megmutathatta, amiben jó.
Remélem, jövőre már mi is nagyobb létszámban tudunk részt venni a vetélkedőn.

Gratulálok a Mahasti különdíjasoknak: az Avesta Orientális Tánccsoportnak és az Akik törzsi csoportnak (Akik Joós Judit tanítványai voltak):-)
Ők kedvezményes nevezést nyertek a VIII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Hastáncversenyre.

A Mahasti-Sefirah vegyes csapat, a BellySsimi tagjai voltak: Farkas Viktória, Veres-Takács Beus, Mehdizadeh Krisztina.
Ők az előkelő 4. helyet szerezték meg, pedig nehezített helyzetben voltak a többiekhez képest: pont fele annyian voltak, mint a csapatok többsége. 

Külön dicséret illeti őket a Táncposta feladatért, ahol a legjobban teljesítettek mindenki közül, illetve a Liar's Club feladat megoldásáért. 
Ennél a feladatnál soha nem hallott arab fogalmakat magyaráztak meg a zsűritagok. 
(Hadd dicsekedjek el azzal, hogy a fantasztikusabbnál fantasztikusabb etimológiai magyarázatok egy jó nagy része az én fantáziám szüleménye volt...) :-) (És igen ebben jövőre is számíthattok rám. :-))))
A csapatoknak el kellett dönteniük, hogy melyik magyarázat a helyes. A BellySsimi csapat a válaszok hülyeségi szintjétől függetlenül mindig arra tippelt, hogy én adtam meg a helyes választ. Igaz, így bukták ezt a feladatot, de nálam nagyon jól teljesítettek. :-)
Így ezért (és persze a Mahasti Hastáncstúdió színvonalas képviseletéért) mindannyian kapnak egy 50%-os ws kedvezményt, amit 2014 végéig használhatnak fel. 


Eleinte ilyen vidámak, frissek és üdék voltunk. :-)  (Dina, Mahasti, Joós Judit, Győrffy Katalin és Amira a zsűriben.)



Aztán dolgoznunk is kellett, ha már egyszer ott voltunk...

De attól meg Győrffy Kata úgy elfáradt, hogy inkább leheveredett az étterem közepén és jógagyakorlatokat mutatott be. :-))))))



****************

Farkas Viki szubjektív beszámolója:

2014. február 1-jén a Hastánc Akadémia és Sefirah jóvoltából ismét részt vehettünk egy különleges megmérettetésen, a II. Hastánc Vetélkedőn. 

Immár nem csak nézőként, hanem bizony versenyzőként is beneveztünk az egyetlen kevert csapattal Mahasti és Sefirah tanítványai közül. 

A tavalyi vetélkedő szuper hangulata óta vártam ezt a napot, csapatunkkal már hetekkel előtte elkezdtünk készülni és izgulni!

Idén a hozott tánc elmaradt, de volt bőven más új és az előző évből ismerős feladat is! Minden izmunk és agysejtünk kellett a ravasz és rázó(s) feladatokhoz! Hiszen nem is olyan egyszerű elmutogatni a Bellyvity feladat részeként a ramadánt, a törzsi pompomot vagy a műszempilla ragasztót! Pláne pingpong labdákat kirázni az övünkre kötözött dobozból! Itt bizony szükség volt az arab kultúra apró részleteire is: vajon hány méter magas a Kheopsz piramis, vagy mi az a dzselem?


A legviccesebb feladatnál ez utóbbit is megtudhattuk, méghozzá rögtön 3 variációját! A zsűrik ugyanis különböző magyarázatokat próbáltak nekünk „eladni” minden egyes feladvány jelentésénél. Mit jelent a zagarat vagy a szukár? Netán agár kutyát vagy fügelekvárt? Bárki mondta is a saját változatát, a végén már egyik zsűrinek sem hittük el, hogy miért vitt mindig magával a fellépéseire zsebkendőt Om Kalsoum.


Levezetésnek pedig kipróbálhattuk a bottal, legyezőfátyollal, hullahopp karikával és vízibombával megspékelt sorversenyt, majd egy ketyegő bombát körbeadva harsogtuk a gyors válaszokat a Magyarország Szeretlek vetélkedőhöz hasonlóan! Na jó, itt elmaradt a csillámos, flitteres robbanás a végén, de a hangulat ugyanolyan „bombajó” volt!



A mi csapatunk fantasztikusan érezte magát, bizony sok mindent tanultunk is! Köszönjük az élményt és az ajándék workshopokat, belépőjegyeket, valamint a szervezést, a feladatok kitalálását Sefirának és a zsűrinek! Jövőre mi biztos ott leszünk a következő versenyen is!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése