2014. február 27., csütörtök

VIII. Holdfény Lányai verseny - első szubjektív beszámoló

VIII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny – Farkas Viktória szubjektív beszámolója

Szálltak a fátylak, suhogtak a botok, szólt a darbuka és a csörgődob! 

Rezdültek a csípők, hullámzott a kéz, csillogtak a díszes ruhák és sminkek!

Idén VIII. alkalommal került megrendezésre a Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny Budapesten, a Mahasti Hastánc Stúdió szervezésében. 


Az eddigieknél még színesebb és különlegesebb produkciókkal készültek a táncos hölgyek és bizony urak is! Láthattunk núbiai, alexandriai, raqs sharqi, beledi táncokat, valamint show, tribal, flamenco fúziókat is, sőt, egy egyedi „Hungarian saidi” előadást is!

A szervezés, pontozás, eredményhirdetés igen gördülékenyen haladt, hála Mahasti kitartó munkájának, a 13 fős zsűri szakértelmének és türelmének, valamint a segítőknek, akik között bizony nem csak a Stúdió tanítványai, hanem szombathelyi versenyzők, férjek, barátok, húgok is remekeltek!


A Németországból érkező sztárvendég, a ’www.hagalla.de’ portál tudósítója, valamint a verseny nemzetközi zsűritagja, Romy Mimus két lélegzetelállító táncát is megcsodálhattuk. A versenyt megelőző napon pedig a vállalkozó szelleműek egy pörgős, vidám koreográfiát is megtanulhattak Romytól a workshopján, melynek jelszava: ’Orient, jazz and swing’ volt! Bár a végére bizony majdnem összeestünk a fáradtságtól, de teljességgel megérte, mivel a hangulat és a koreográfia is egyszerűen pazar volt, mindannyian átszellemültünk a jazz világába!

Örülök, hogy ismét végignézhettem ennyi színvonalas produkciót, elleshettem pár szuper mozdulatot, megvásárolhattam a kinti bazárban Wollner Márta Shaba hastáncról szóló könyvét és egy Stúber Gyöngyi által készített gyakorlóruhát! Remélem mindenki talált valami kedves emléket akár Pereczes Orsi ékszerei, akár Cini csodaszép táncruhái és eszközei között! Öröm volt látni a helyezett csapatok arcán a boldogságot, amikor megkapták az okleveleket és ajándékokat, bízom benne, hogy szép tapasztalatokkal gazdagítva távozott az összes versenyző!


Gratulálok Mahastinak a verseny profi lebonyolításáért, a rendíthetetlen türelméért, a workshop, a szponzorok és zsűrik leszervezéséért! 

Azt hiszem, mindenki nevében megköszönhetem neki a kitartását, kedvességét, támogatását, akár a versenyzők, akár a zsűri, akár a segítők, nézők felé! 
Köszönjük, hogy minden évben lehetőséget ad a tehetséges csoportok számára, hogy megmutathassák táncaikat!

Gratulálok minden helyezettnek és versenyzőnek a szép eredményekért, produkciókért, remélem jövőre is újra találkozunk!


*****************

VIII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncversenyen a következő eredmények születtek:


Junior kategóriában
1. helyezés: Farafir Junior csoport – núbiai folklór tánca, mellyel négy apró kislány és egy kisfiú precíz lépésekkel, végig mosolyogva varázsolt el minket, folyamatos ’jaj de aranyos’ felkiáltásokat kiváltva a közönségből! Cini „legédesebb gyermekcsoport” különdíját is ők érdemelték ki.
2. helyezés: Naga Tribe
3. helyezés: Farafir Junior csoport – saidi folklór
 

Kezdő kategóriában
1. helyezés: Ana El Asl – „Én vagyok az igazi!” című alexandriai tánc, mely egy piros magas sarkú papucs berepülésével kezdődött el! Utána női civakodás és még egy papucs! A Mahasti Hastánc Stúdió kezdő csoportjából többeknek ez volt az első versenye, izgultak is nagyon a megmérettetés előtt! A ruháik és sminkjük gyönyörű volt, csak úgy sugárzott belőlük a kacérság és a nőiesség! A produkció pazarul sikerült, a közönség végignevette a lányok „perlekedését” egy férfiért, vagyis a menyasszonyi szerepért!
2. helyezés: Raqs Fanatiqs
3. helyezés: Kelet Lányai Hastánc csoport
 

Középhaladó kis kategóriában
1. helyezés: Rendes Viktória Zafirah és Kovács Zsófia Safiya táncának hangulata és a koreográfiája fergeteges volt, Borbás Zoltán élő darbukával, a hastáncos nők elhivatott társával kísérte és koronázta meg a produkciót!
2. helyezés: Jácint Duó
3. helyezés: Jácint Duó
 

Középhaladó nagy kategóriában
Az első helyen teljesen egyforma pontszámmal holtverseny alakult ki, ebben a kategóriában volt a legszorosabb a verseny a csapatok között!
1. helyezés: 1001 Éjszaka Hastánc Stúdió
1. helyezés: Wardet al Yasmin
2. helyezés: Vadrózsák
3. helyezés: Nitah Oriental Dance Group
 

Haladó kis kategóriában
1. helyezés: Sipőcz Andrea és Ramasz László „Hungarian Saidi” fúzióját a zsűri és a közönség lélegzetvisszafojtva figyelte. A saidi és a magyar néptánc különös keverékét olyan szenvedéllyel, összhanggal és lendülettel adták elő, hogy bizony sokunknak tátva maradt a szája a profizmust látva. Ezzel a fantasztikus produkcióval ők szerezték a versenyen a legmagasabb pontszámot is.
2. helyezés: Oriental Fantasy Hastánciskola
3. helyezés: Esha csoport
 

Haladó nagy kategóriában
1. helyezés: 1001 Éjszaka Hastánc Stúdió Seherezádé meséje című tánca. A Stúdióból nevezett két csoport az adott kategóriában mindkétszer első helyezett lett! Oktatójuk, Dina Jamilah kapta Schäfer Kata egyik különdíját, mely a csodálatos koreográfia kidolgozásáért járt!
2. helyezés: Shilla's Dance Company
3. helyezés: Caliana
3. helyezés: Sharyam Tánccsoport és KÖZÖNSÉGDÍJAS csoportNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése