2014. július 22., kedd

Arc workshop - szubjektív


2014. július 19.


Egyik résztvevőnk, Sánta Kata szubjektív beszámolója.

A fotókat is ő készítette.

Köszönöm!!!


***********************
Arc workshop Mahastival - A hastáncosnő 1001 arca

Beszámoló

A workshop témája rendhagyó, a 2,5 órás képzés alkalmával a tánc közbeni arc játékait tanulhattuk meg.

Nagyon örültem neki, hogy indul ilyen workshop, mert előadás alkalmával az arcunk játéka ugyanannyira fontos mint a többi testrészünk kifejező tánca, itthoni hastáncoktatók közül egyedülállóként Mahasti indított külön workshopot ebben a témában.

A kurzus elején a megkapott elméleti tananyagból, egy szemléletes oktatásban részesültünk Mahasti arcjátékaival fűszerezve.



A leglényegesebb tanítás, hogy mindenki a saját arcát találja meg, és merje is megmutatni.

Először a táncosnő színpadra lépésekor megélt érzéseit kifejező arcaival ismerkedtünk meg.
Ezt követték a különböző hastánc stílusokban használható mimikák áttekintése, melyekben részletesen átvettük az táncolt érzelmek, gondolatok, közléseket kifejező és annak megfelelő arcjátékokat, a tekintet szerepét, és annak a helyét, és ezzel együtt az egységes összhang megtalálását a táncdinamikája között.

Az eltáncolt hangulatok, gondolatok, érzések, és közlések kifejezéseit az arcunknak is tükröznie kell, hiszen az arcjátékunk az érzelmeink tükre az életünk során, amit általában ösztönösen használunk a megélt érzelem hatására.


A táncban megélt pillanatokat kell, hogy tükrözze az arcunk is, az örömöt, a szomorúságot, a haragot, a dühöt, az indulatot, a vágyat, ezeket mind kifejezzük az arcunk különböző részeinek a használatával.




A hastáncban az alap hastáncos tartás mellett nagyon fontos a naaagy kitátott száj, a naaagy széles mosoly, melynek a történetét is megismertük. ;-)))




Segítséget kaptunk a hastáncversenyeken alkalmazható „versenyarc”-ok használatához, és a „versenyarc” szerepéről is sok hasznos információval gazdagodtunk.
Megtudtuk azt is, hogy a különböző hastánckellékekkel történő táncoláskor is nagyon fontos az arcjáték, a kellékkel eltáncolt érzelmet, cselekvést kell tükröznie.

Az elméleti oktatás után sor került mindezeket a gyakorlatban is kipróbálnunk.
Az izmainkat bemelegítéssel hoztuk formába.
Gátlását oldhatta az, aki elfogyasztott valamennyit a kurzushoz járó egy pohár pezsgőből. :-)

Csoportos és egyéni oktatásban is részesültünk, sok hasznos információval gazdagodtunk, és ami a legfontosabb jókedvűen, önfeledten táncoltunk közösen, mertük megmutatni a kapott instrukciók alapján a saját arcjátékunkat.





  


                                                                                                                                                       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése