2014. július 25., péntek

Babel Sound - szubjektív

Elsőként egy szubjektív beszámoló Farkas Vikitől, majd az én szubjektív dolgaim. :-)))

***************

"Babel Sound – Avagy a hastáncosok „elvegyülése” a strandon

(Nem és nem és nem... Nem fordul álló helyzetbe... Hát így jártam, ehhez, sajnos, nem értek.) :-(((

Ilyen rekkenő hőségben nincs is jobb, mint a Balaton partján átvészelni a forróságot! Hát még ha közben műsorral is szórakoztatják a nyaralókat!
A balatonlellei Napfény strandon ugyanis nemrég felléptünk a Mahasti Hastánc Stúdióval, mégpedig az idei Babel Sound legelső napján!






Két évvel ezelőtt a Holdfény Lányaival öten adtunk műsort a parton lévő rendkívül szeles színpadon, míg idén csak ketten, Mahasti és én leptük meg a büfé mellett a gyanútlan strandolókat a 30 fok feletti hőségben!




Teljes díszben; azaz fellépő sminkben és ruhában, selyemfátyolba burkolózva igencsak kíváncsi pillantásokat váltottunk ki a fürdőruhás közönségből a parton sétálgatva.
Miután elindult a legelső számnak a dallama, a déli forróság ellenére jó pár néző óvakodott a közelbe, hogy meglesse, honnan is jön ez a csodás keleti zene?

 
 
 
 


A sátrak között színes fátylakkal, dobszólókkal, és némi szambás zenével fűszerezve egy fél órás hastánc ízelítővel vártuk az érdeklődőket.
 
 
 
A műsor végére pedig egyre több bátor gyerkőc állt be közénk, még a hőség ellenére is derekasan tapsolva, táncolva!



Ezután Mahasti egy vidám hangulatú „mini” hastáncórával szórakoztatta a kicsiket, akik lelkesen köröztek a csípőjükkel, kígyóztak a karjaikkal és vonultak körbe-körbe „királylányosan”! Igazi élmény volt látni, mennyire tetszett nekik a zene és hogy mennyire ügyesen mozogtak Mahastit követve! Többen is kértek közös fotót a szüleiktől, hogy a hastáncos művésznővel történő szereplést megörökíthessék.
 


 Ha már a fotózás került szóba, a fellépésről készült pazar képeket édesapámnak köszönhetjük, aki lelkesen kattintgatott a produkciók közben! Külön öröm volt számomra, hogy ezúttal a családom is a közönség tagjai között volt, ezúton is köszönöm nekik a szurkolást!


Mahastinak pedig köszönöm a lehetőséget, hogy ismét vele együtt állhattam színpadra, valamint köszönöm a bátorító felkészítést is!
Remélem a jövőben is részt vehetünk majd a Babel Soundon, egy kis szeletet adva a közönség számára a mi különleges hastáncos világunkból"
/Farkas Viktória/


**********

"Szeretek Vikivel táncolni, mert bárhová megyünk, mindig maximálisan felkészült, mindig lelkes, ügyes, és vérprofi. :-)))
Nagyon örültem az újabb felkérésnek. Nagyon vártam, hogy újra a BabelSound részese lehessek, ahol zseniális zenészek és táncosok lépnek fel a világ minden tájáról, és persze az ételek.... Hhmmm... :-)
Igazi kultúrális "csemege" itt minden a szó szoros értelmében.

Vártam már az újabb találkozást is a zseniális darbukással, Mahmoud Fadl-lal és örültem, hogy újra hallhattam/láthattam őt játszani!
(Ha lehet egy kívánságom... Jövőre is vele egy blokkban szeretnék fellépni, hogy ott lehessek az óráján és a koncertjén! :-)))

Persze sajnálatos, hogy ha az embernek (táncosnőnek) 3 gyermeke van, és emiatt sok mindenből kimarad, lemarad... A legizgalmasabb koncertekről....
De majd jövőre! Akkor már nagyobbak lesznek a legkisebbek is. :-)
És egyszer talán egy teljes napi programot végig tudok majd hallgatni/táncolni..."
/Mahasti/

*************************

Még pár hangulatos fotó Viki apukájának köszönhetően:

 

 
 
 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése