2014. december 28., vasárnap

Sűrű hétvége - dec. 13-14. :-)

2014. december 15-én írtam.

Hú, irtózatosan sűrű hétvége áll mögöttünk!
Annyi minden történt, és olyan szuper dolgok, hogy ezt muszáj elmesélnem. :-)

Szombaton a Holdfény Lányaival (Vikivel, Esztivel és Mártival) Szlovákiába, Gútára utaztunk a Farafir csoport meghívására. (Az ő nevüket onnan ismeritek, hogy a Holdfény Lányai versenyen már rengetegszer indultak rengeteg kategóriában, illetve Gálán is szerepeltek már nálunk, és a gyerekek előadását imádtuk!)
A Mesés Kelet gálaesten vettünk részt meghívott vendégművészként, sztárvendégekként.

Rengeteget készültünk erre a fellépésre a lányokkal. Nem csak azért, mert szerettünk volna a legmagasabb színvonalon táncolni itt is.
Hanem azért is, mert már a jövő évi duisburgi hastánc világbajnokságra is készülünk, és az esten bemutatott 4 koreográfiánk közül hárommal már biztosan indulunk jövő novemberben. A negyedikkel pedig már nyertek világbajnokságot a lányok (a Dobd be magad! dobszólóval), így itt is fontos volt, hogy ne adjuk lejjebb a tőlünk megszokott színvonalat.

Mi remekül éreztük magunkat - elképesztő fotók elképesztő mennyiségben hamarosan! Addig a levelem legvégén található linken nézhetitek meg az első hivatalos fotót.

A meghívóink csodálatos estet szerveztek.
Mindkét fellépő tanár néni remek pedagógiai érzékkel foglalkozik a gyerekekkel, kihozva belőlük a maximumot. Persze a gyerek fellépők mindig édesek, aranyosak, cukik, de a Farafir csoport gyerekei, ugyanúgy, ahogy a tanár nénijeik is, szívvel-lélekkel, teljes odaadással táncolnak és valódi művészi élményt adnak. Igazán magas színvonalon táncolnak.
2015. február 22-én újra részt vesznek a Holdfény Lányai versenyen, már nagyon készülnek is rá. Nektek is csak ajánlani tudom, hogy gyertek el megnézni őket, mert biztosan felejthetetlen élmény lesz a csoportjuk tánca.

De nem csak a művészi színvonal volt igazán magas, hanem a szervezés szintje is.
A Farafir csoport bebizonyította nekünk, hogy a legcsekélyebb költségvetésből is ki lehet hozni a legtöbbet, és hogy egy rendezvény színvonala nem (csak) a pénztől függ, hanem a szervezők odaadásától, igényességétől.
Ők pedig mindenre gondoltak. Ami a legkellemesebb élmény volt a számunkra, az egyrészt az előtérben elhelyezett gyönyörű plakátok és tájékoztatók a fellépőkről, a hastánc stílusokról, szponzorokról, stb. Másrészt az a kedvesség, törődés, türelem és vendégszeretet, amivel fogadtak minket. Ez utánozhatatlan és leírhatatlan! Köszönjük!!!
(Ja, és az afterparty is szuper volt, fantasztikusabbnál fantasztikusabb home made sütikkel és egy mennyei Farafir tortával!)

Persze a MahastiTv felvételeit ott is folytattuk, és több interjút készítettünk a hastáncos gyerekekkel. (Remélem, hamarosan tudjuk is ezeket publikálni.)
Természetesen ezek után vasárnap hajnalban értünk haza, és már útközben is a koreográfiáinkat csiszolgattuk. :-)

Vasárnap volt a rendezvényszervező kurzusom utolsó napja és egyben a vizsganapja is. Örömmel jelentem, hogy a vizsgát letettem, 94%-os eredménnyel!!!
Nagyon örülök, hogy sikerült, és annak is, hogy ilyen jól sikerült. :-) Meg annak is, hogy végre újra tudok vasárnaponként együtt lenni a gyerekekkel, meg végre újra tudok oroszt tanítani hétvégenként. :-))))

Természetesen nem csak ebből állt a vasárnap (mert különben már-már unatkoztam volna...)
Ha már ott voltak a férfi vendégelőadók is, akkor a MahastiTV stábja is aktivizálta magát (köszönöm Sánta Katának, hogy végigülte velem az előadásokat) és felvettük az első interjúkat is a MahastiTv "Hastánc férfi szemmel" sorozatához is. Nagyon szuperul sikerültek az interjúk, a fiúk sok-sok izgalmas, érdekes és értelmes dolgot mondtak. Remélem, hogy ezeket a kisfilmeket is hamarosan láthatjátok majd!


Mindeközben a Holdfény Lányai már a február 22-i versenyre próbáltak önállóan. Magas lesz a tét, magas a mérce, hiszen most már profi kategóriát is hirdettünk a versenyen, és hát a Holdfény Lányai már ebben az új, legmagasabb kategóriában fognak versenyezni, nem a haladóban. Mivel én nem táncolok velük a versenyen, a helyemre egy szegedi tanár néni, Daróczi Krisztina fog beugrani.... Hát, őt is bedobtuk most a mélyvízbe, nem lesz már alkalma unatkozni február 22-ig. :-))) Külön köszönet neki is a bátorságáért!
Ti pedig gyertek el majd drukkolni nekik mindenképpen!!!

És mindeközben Eszti orientál jazz workshopját, a Bagirát el kellett halasztanunk. :-( De ne keseredjetek el, mert január 2. felében megtartjuk mindenképpen. Esztivel még időpontot egyeztetünk, így ha részt vennétek, gyorsan szavazzatok, írjatok, hogy nektek melyik napok jók!

Én pedig elkezdek válaszolni megint a felgyülemlett levelekre, információkra, kérésekre...
Írom tovább a koreográfiákat és festem tovább a fátylakat, hogy aki karácsonyra szeretett volna eredeti Mahastit, mindenképpen megtalálja a fa alatt. :-)

***********

Ízelítő a Gúta TV fotóiból itt: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.877895035576988.1073741836.146518225381343&type=1Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése