2017. június 19., hétfő

Gálabeszámoló - szubjektív, 2017.

Mahasti Hastáncgála - évzáró 2017

Gáláról 01.
Kedves Mindenki, aki részt vett a tegnapi évzárónkon! 
Nagyon-nagyon-nagyon köszönöm nektek!    
Ilyenkor mindig eltölti a szívemet a hála - csodálatos érzés a számomra, hogy ennyi jó ember összejön, hogy összeadják az energiáikat és ebből valami fantasztikus új dolgot hozzanak létre.   
Mindenekelőtt köszönöm a családomnak a kitartást, Balázs Haasz-nak a szuper közös próbákat, táncokat és a felejthetetlen előadást! A gyermekeimnek köszönöm, hogy ennyire türelmesek voltak a gála ideje alatt is, és persze előtte is, amikor a készülés miatt az utolsó héten már nem nagyon sikerült találkoznunk. 
Köszönöm a drága közönségnek és a táncosoknak, hogy ilyen türelemmel és megértéssel viselték el a gyerekeim jelenlétét. Biztosan nem volt egyszerű senkinek - se a piciknek, se a nézőknek, és persze nekünk, a szervezőknek sem.
Remélem, hogy ez nem árnyékolta be a rendezvény, a táncok és a fellépők szépségét!
Köszönöm a táncosoknak a sok-sok nagyszerű élményt! Drága tanítványaim, nagyon élveztem veletek a próbákat, a felkészülést! Egy élmény volt végignézni a folyamatot, ahogy egyre ügyesebbek és ügyesebbek lettetek, egyre szebben táncoltátok a koreográfiákat, míg végül a tegnapi nap feltette mindenre a koronát! Nagyon jó fejek voltatok a hosszú felkészülési munka során is és a fellépésen is, amikor már élesben ment minden. Köszönöm a hétfői és szerdai csoportjaimnak, hogy kihozták magukból most is a maximumot és a legszebb, legjobb, legnőiesebb oldalukat tárták a nézők elé!
Kata KaraiKatalin KutiKata SántaZiba KrettSára GeőczeKrisztina PéteriMaria AvtushenkoJudit DjutEdit SziklaiNikoletta Alexandra KovacsÁgota Gere-NagyDrBors Marianna - imádlak titeket! (Remélem, nem hagytam ki senkit.)
Az est során a legnagyobb szubjektív kedvencem Eszter Rembeczki szólótánca volt, aki mindig meglep és lenyűgöz.  És újra bemutatkozott tanár néniként és koreográfusként is, nem kis sikerrel! Óriási ez a Visszatérés a Holdra koreográfia és a táncosai is!  Eszti, nem csak zseniális koreográfus vagy, hanem fantasztikus rendező és pedagógus is! Szeretek veled "dolgozni" nagyon!
Hajnika legnagyobb szubjektív kedvence a Kígyónők volt Másával és Nikivel. Az egyetlen szám, ami alatt végig csöndben tudott maradni és a sarokban ülve igyekezett leutánozni a lányok táncát - mind a karmozdulatokat, mind a talajtáncot és a jazz elemeket is, amitől én teljesen elolvadtam.
Köszönöm szépen Kriszta néninek, hogy a pici lánykáinkat ilyen türelemmel (igen, erre van a legnagyobb szüksége az órákon), ilyen odaadással, lelkesedéssel neveli és tanítgatja, és hogy mindig igyekszik kihozni belőlük a legtöbbet, legjobbat, legszebbet.  Azt hiszem, elégedettek lehetünk a "bébi" csoport debütáló fellépésével.
Köszönöm szépen a Holdfény Lányainak a profizmust!
Andrea VidóMarta PereczesViktória FarkasEszter Rembeczki Lányok, nagyon sokat jelent nekem, hogy ilyen fegyelmezett és szórakoztató a munkafolyamatunk mindig. Veletek is imádtam ezt a felkészülést és egyre jobbak vagyunk! Hurrá!!!! )))

*************************

Gáláról 02.
Köszönöm szépen a csodálatos vendégművészeinknek!
Örülök, hogy Fuchs Péter Butruszkám táncával egy kicsit a férfi energia is jelen volt! Egy emberként imádtuk a két botos saidi táncát.   

A gödi ORKHESZTIKA Hastáncklub táncosai ismét tüneményesek voltak! Miért is nem vagyok meglepve? )) Sághy Judit, köszönöm szépen, hogy elhoztátok a szépséges táncaitokat ismét! Köszönöm a lányoknak a profizmust és a segítséget, és persze azt is, hogy az én koreográfiáimat is ilyen lelkesen és gyönyörűen táncoljátok mindig! Remélem, hogy hamarosan megint fogunk együtt táncolni, közös produkciókban részt venni.
Eszter Édl, nagyon örültem neked! Köszönöm a szép táncodat és azt, hogy elhoztad hozzánk Morocco szellemiségét! Hihetetlenül megörültem, amikor bejelentkeztél Amerikából és örülök, hogy legalább erre a kis időre újra találkozhattunk! És hát a dedikált Morocco könyv... Bearanyoztad vele a napomat! Egy olyan kívánságom teljesült ezzel, amit legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna.  
Ágnes Molnár és az ELTE Oriental csapata mindig lenyűgöz a kreativitással és a friss, lendületes előadásmóddal. A hasonló hasonlót vonz - Ágihoz így mindig tündéri, kreatív, lelkes és üde tanítványok csatlakoznak.  
A Lunotis Tribal Academy kis csoportja Réka Anna Tóth vezetésével pedig mindig hoz nekünk valami MÁST, ami különbözik a mi táncunktól. Nagyon szeretem a hastánc sokszínűségét! Rékáék a feketével és a fehérrel új színt hoztak ismét. Dögöset, szabadot, keményet és lágyat egyszerre.
Folyt.köv., de előtte egy kedvenc Osho idézetem:
Fedezd fel, hogy hová sodródik felhőd; fedezd fel, de ne szólj bele. Engedj magadnak szabad utat. Akármerre sodor a szél - az a jó irány. Minden visszatér oda, ahonnan elindult. Ne harcolj, menj a széllel. Ne tégy gátat a folyód elé - ugorj bele. A tánc gyönyörű, olvadj bele egész lényeddel, ne maradjon ki semmi, ez a lényeg. Ne utasíts el semmit, mert különben sosem jössz rá, hogy ki vagy. Fogadj el mindent - ez az igazi ima. /Osho/

*************************
Gáláról 03.
És nagyon köszönöm a betelt bérleteseknek a lelkesedést, a kitartást, a szorgalmat! Büszkék lehettek magatokra, Lányok! Tudom, hogy nagy kihívás hétről hétre szorgalmasan eljárni, viharban és 40 fokban, és ti mégis megteszitek!
Maria AvtushenkoGabriella BiróDrBors MariannaJudit DjutSára Geőcze,Nikoletta Alexandra KovacsÁgota Gere-NagyKata KaraiKatalin Kuti,Krisztina PéteriOlga PetrovaKata SántaKata SzecskóEdit Sziklai - ti is veregessétek magatokat hátba, ahogy én most virtuálisan megtettem. 
Ez jár nektek, ahogyan a szponzoraink nagylelkű ajándékai is.
És meg is ragadom az alkalmat, hogy itt is megköszönjem nekik a támogatást!!   
Minden fellépőnk és vendégművészünk kapott a főszponzorunktól, Sütő Mária Erőmerítő-től egy-egy utalványt, amit jógára, masszázsra vagy megegyezés szerint másra használhattok fel. Éljetek vele, nem fogjátok megbánni! Nem a levegőbe beszélek; én nagyon jól tudom, mert folyamatosan tapasztalom!
A vendégművészeink mind kaptak még ajándékutalványokat Beatrix Szederné Baranyai-tól (Dead Sea Beauty Makeup Club) arcfiatalító kezelésekre, sminkre, tanácsadásra, és Valentina Patai-tól, aki nyirokmasszázs, táplálkozási tanácsadás és smink utalványokat ajánlott fel.
Biró Nellitől ( www.facebook.com/valasszjobbeletet ) Access Bars utalványt kaptunk, Bíró Tünde-től ( www.biotunder.hu ) pedig "Biotündér" utalványokat.Réka Anna Tóth a Lunotis Tribal Academy nevében masszázst, workshop részvételt és ékszert ajánlott fel, míg én a Mahasti Hastáncstúdió (www.facebook.com/mahasti10 ) nevében magánórát ajándékoztam.
Köszönjük szépen a támogatást!
Ezek az ajándékok mindig jól jönnek.  Nem csak azért, mert adni is és kapni is nagyon jó érzés. Hanem azért is, mert mindezek hozzájárulnak a táncos nők fejlődéséhez, megújulásához, megszépüléséhez testben, lélekben és szellemiségben.   És ez számunkra nagyon fontos - ezért járunk táncolni, ezért élvezzük az összekovácsolódó női közösséget, és segítjük egymást a fejlődésben minden téren.
Én pedig ezért (is) élvezem annyira a tanítást, mert ennyi csodálatos emberrel és NŐvel lehetek együtt nap mint nap.
(A nyerteseket a nyereményekkel együtt részletesen közzéteszem a hírlevélen!)

******************************************

****************************
****************************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.mahasti.hu 
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. Versenyek, szponzorálások, zsűrizések, rendezvények, programok

2017. június 18. Mahasti Hastáncgála - 18 https://www.facebook.com/events/1309475795812953/


2017. június 24. Hastánc alapmozdulatok - rendrakás a fejedben  https://www.facebook.com/events/297343897390290
2017. június 19-július 2. Készíts tábori plakátot és NYERJ! https://www.facebook.com/events/305164773272723
2017. július 2. IX. Országos Gyöngyösi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/268344180262212/

2017. augusztus 17-20. Mahasti Hastánctábor, Erőmerítő Jógatábor https://www.facebook.com/events/275359552899488/ 
2017. szeptember 23. A Női Lélek Útjai - Táncest https://www.facebook.com/events/1172672092831732/ 
2017. szeptember 29. Pressburg Dance Fest, Szlovákia, Pozsony 
https://www.facebook.com/PressburgDanceFest
2017. november Westoriental Zalaegerszegi fesztivál és verseny https://www.facebook.com/events/362034017513839/
2017. december 2-3 Bellydancer of the World, Duisburg www.leyla-jouvana.de 
2018. február 11. XII. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncverseny https://www.facebook.com/events/1292021220874297Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése