2019. november 7., csütörtök

2019.11.24. Ismét Selyemút Élménynap a Szívvel-Lélekkel Stúdióban

2019. november 24-én, vasárnap ismét Selyemút Élménynapot tartunk a Szívvel-Lélekkel Stúdióban

 
Mahasti az első Selyemút Élménynap boldog résztvevőivel és a saját készítésű fátylaikkal. 


Az esemény linkje:

Fesd meg magadnak vagy a legjobb hastáncos barátnődnek a saját, személyre szabott fátylát! Lazulás, a közös alkotás öröme, szakmai titkok és csodák, az élet apró és nagy örömei és persze meglepik, vicces és tanulságos sztorik a selyemkészítés és a selyemfestés történetéből.

Ebben a bejegyzésben összeszedtem a válaszokat azokra a kérdésekre, amiket eddig kérdeztetek tőlem a mostani és a korábbi selyemfátyol festő élménynapok kapcsán.


KÉRDÉS: Hányan leszünk? 
VÁLASZ: A selyemfátyol festő élménynapon 3 (vagy maximum 4) fő tud részt venni. A létszám azért ilyen kicsi, hogy mindenkire jusson elég időm, energiám, figyelmem. 
A fátylak pedig nagyok, a földre terítve festjük őket. Maximum 4 darab fátyol fér el a stúdióban úgy, hogy "kényelmesen" tudjunk körülöttük mászkálni, és még a festékeket se borítsuk fel. :-)
Ezért a jelentkezésed a workshop árának befizetésével válik érvényessé. Jelentkezz még ma, és egyeztessünk a színeidről, terveidről. Így én is alaposabban tudok készülni. :-)

Nézd meg tánc közben az eredeti Mahasti selyemfátylakat: 

Még egy kis inspiráció: https://www.youtube.com/watch?v=Qy9Be3t5IIQ

KÉRDÉS: Hogyha magamnak csinálom, akkor is van esély arra, hogy megközelítőleg olyan szép legyen, mint amilyeneket te csinálsz? Vagy elsőre azért elbénázom és akkor jobb lenne azt a pénzt egy személyre szabott, eredeti Mahasti fátyolra költeni?
VÁLASZ: Aggodalomra semmi ok. Végig ott leszek, "fogom a kezed". :-)
Ugyanúgy, ahogy az órákon is, mindenkivel egyénileg foglalkozom, hiszen mindenki más, minden fátyol más.
Nagyon jól emlékszem én is az első selyemfátyol festésem előtti pánikra. :-) Azóta pedig mindig alig várom, hogy csinálhassam, festhessek végre.
De akkor, az első alkalomnál nagyon kellett egy támogató kéz, meg az a löket, a bátorítás, hogy el merjem kezdeni, fel merjem vinni az első pár csepp festéket remegő kézzel... és ne a pánik uralkodjon rajtam.


A jó hír az, hogy nyugodtan "el is ronthatod". De valójában nem lehet elrontani, mert a selyem meg a festék önálló életet élnek és sosem az a végeredmény, amit eltervezett az ember, hanem mindig valamilyen szuper meglepetés. Még jobb, mint amit terveztél, amire számítottál, amit agyból kitaláltál.
És amíg nincsenek fixálva a színek, addig lehet javítani is, kimosni belőle a színeket és újrakezdeni az egészet. De nem lesz ilyen. Imádni fogod a bátor, lendületes, szívből jövő alkotást!
Ha pedig utólag kiderül, hogy mégsem tetszik a műved, akkor készítettél egy csodálatos, szívből jövő ajándékot, amit a megfelelő alkalommal a megfelelő szerettednek ajándékozhatsz. Ki ne örülne egy kézzel festett, rengeteg szeretetenergiával készült, szívből jövő ajándéknak?!
Természetesen annak is örülök, ha te nem akarsz festeni, csak szimplán megrendeled tőlem a saját, eredeti, kézzel festett, egyedi selyemfátyladat. KÉRDÉS: Mit kell hozni? 
VÁLASZ:
Minden alapanyagot adok, amire szükséged lehet a nap folyamán:
- kapsz alátétet, amin festesz
- 1 db selyemfátylat (természetesen, hozhatod a sajátodat is, ha azt szeretted volna már rég befesteni),
- ecseteket, festékeket (a színekről előre egyeztetünk)
- sok egyéb kelléket, ami az aznapi technikához szükséges
- támogatást, segítséget, jókedvet, lazaságot

FONTOS!
- "Játszóruhát" mindenképpen hozz magaddal. Olyat, ami kényelmes és az sem baj, ha a nap végére nyakig festékes lesz.
- Mivel a földön festünk, és a földön csúszkálunk a fátylak körül, hozhatsz térdvédőt is (ha nincs, adok kölcsön).
- Ezen kívül bármit hozhatsz magaddal, amit szeretnél még: saját festékeket, saját ecseteket, saját felszerelést, ételt, italt, bármit!
A lényeg, hogy tényleg ÉLMÉNYNAPban legyen részed, ahol a lehető legjobban érzed magad és remekül szórakozol.
Ezért nem kell hoznod mást, csak a türelmedet, a vágyaidat, az álmaidat, elképzeléseidet.
Esetleg a ruhádat, amihez viselni szeretnéd majd a fátylat, vagy amiben táncolsz majd a saját, egyedi készítésű fátyladdal.

Mahasti. Fátyol: Mahasti. Ruha: Emília Design. Fotó: Sánta Kata, KatlynArt


Mahasti. Fátyol: Mahasti. Ruha: Emília Design. Fotó: Sánta Kata, KatlynArt

Készülnek a színtervek
a Selyemfestő Élménynapon.
Készülnek a színtervek 
a Selyemfestő Élménynapon.

Készülnek a színtervek 
a Selyemfestő Élménynapon.


És még egy kis inspiráció, mert engem boldoggá tesz már az is, ha nézhetem és gyönyörködhetek bennük. 

És még egy kis inspiráció, sok szép fotóval: 


KÉRDÉS: Mennyibe kerül a Selyemfestő Élménynap?  
VÁLASZ: A selyemfestő élménynap ára 21000 Ft (AM), azaz ugyanannyi, mint egy személyre szabott, eredeti Mahasti fátyol ára.
KÉRDÉS: Mit tartalmaz ez az ár? 
VÁLASZ: Minden szükséges felszerelést: festéket, ecsetet, selymet, alátétet, meg ami még kellhet.
Segítek festeni, adok tippeket, instrukciókat, ötleteket, lelkierőt, támogatást. Ha "elrontod", segítek "kijavítani". És amíg száradnak a fátylak, addig mesélek a selyemfestés, készítés történetéről, stb.
Természetesen az elkészült fátyladat rögtön a nap végén hazaviheted és máris örömmel használhatod.  :-) 

Az előző Selyemút Élménynap hangulatából. Előtte...
...közben.... 

...utána. Köszönöm a meghívást Tóth Barbara Adriennek és a lelkes, tehetséges csapatnak! Ez történik, amikor "egyenfátylat" fest magának egy csoport, szinte ugyanazokat a színeket használva, és közben mindenki belefesti saját magát, azt a csodát, ami ő maga. 
Imádom a közös alkotó folyamatot, az önkifejezés boldogságát, a lányok bátorságát, egyediségét, különbözőségét és egységét, a tobzódást a színekben.... 
És persze éljen a hastánc! :-))) 


KÉRDÉS: Mit fogunk csinálni 8 órán keresztül?! Olyan soknak tűnik! Mivel töltjük ki ezt a rengeteg időt?!
VÁLASZ: Az eddigi workshopokon elég szűkösnek bizonyult a 8 órás időkeretünk. :-) Egy szempillantás alatt elröppent a 8 óra, még az utolsó pillanatokat is kihasználtuk az alkotásra. Ezért javaslom, hogy hozzál magaddal könnyű ebédet, amit menet közben elfogyaszthatsz, ha megéhezel. (Nasi, tea, kávé természetesen most is lesz.)
Amire biztosan nem lesz időd ezen a napon:
- kimenni és bevásárolni
- kényelmesen megebédelni
- kényelmesen pihengetni...
De ne aggódj, cigiszünetet bármikor tarthatsz. KÉRDÉS: Nekem valami rózsaszínes csillogósos fátyol tetszene. Ez lehetséges? 
VÁLASZ: Csillogós fátyol csak úgy lehetséges, hogy flittereket raksz rá a festés és színfixálás után. Sajnos, bármiféle csillogós festéktől bekeményedik a selyem és nem száll olyan szépen, lágyan, hullámozva. Pont a legfontosabb tulajdonságát veszti el.


KÉRDÉS: Gondolom, összegyűrjük majd a fátylat és batikoljuk, hogy ezek a gyűrött minták kialakuljanak.... 
VÁLASZ: Nem, nem fogjuk gyűrni ezt a csodás, kényes selyemanyagot, és batikolni sem kell ahhoz, hogy ennyire szépek mintákat kapjunk. Számomra fontos, hogy finoman bánjunk vele, tisztelettel, kényeztetéssel forduljunk a selyemhez, ne pedig agresszív festési technikákkal. De ezeket a titkokat is mind elmesélem, elmagyarázom és megmutatom a workshopon. 

Csatlakozz hozzánk, már csak egyetlen hely maradt! 
(Nem marketing fogás, hanem tényleg csak 1 hely van. Ha szeretnéd, akkor pont a tiéd lehet.)  

Szeretettel várlak téged is!
Mahasti

******************Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése