2022. január 22., szombat

Hastáncoktatói Mentorprogram - visszajelzés Péteri Krisztinától, 2022

 Újabb visszajelzést kaptam egy most végzett hallgatónktól, Péteri Krisztinától. 

Kriszta 2020-2022 között volt a Hastáncoktatói Mentorprogram hallgatója.

Nagyon köszönöm a kedves szavaidat, Kriszta! 

Szívmelengető és megható olvasni, hálás vagyok a kedves szavaidért és a rád jellemző őszinte, tiszta szívű megnyilvánulásodért. 

Péteri Krisztina a Hastáncoktatói Mentorprogram 2019-es évfolyamának ballagásán



Péteri Krisztina vagyok, a Hastáncoktatói Mentorprogram frissen végzett résztvevője.

Úgy döntöttem több társamhoz hasonlóan én is billentyűzetet ragadok és leírom a tapasztalataimat, mert erről mindenkinek tudnia kell! Két évvel ezelőtt, Mahasti tanítványaként eljátszottam a gondolattal, hogy belevágjak a képzésbe. 

Eleinte egy másik mozgásforma irányába indultam el, majd csak nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy miért is ne a hastánccal foglalkozzak, mikor  imádom?

Így aztán belevágtam, tizedmagammal együtt. Már az első alkalom nagyon meggyőző és élvezetes volt számomra. A mai napig emlékszem az első csapatépítő közös táncolásunkra, a mozdulatokra, még a zenékre is, azóta is melegséggel tölti el szívemet. Szmolinka Eszter, Mahasti olyan szeretetteljes, elfogadó, oldott légkört teremtett a kezdetektől fogva, ahol mindannyian biztonságban érezhettük magunkat és bátran felvállalhattunk mindent magunkból, ami pozitív és , ami negatív is. Ez az egész képzés ideje alatt mindvégig így éreztünk – és most is, hiszen azért Mentorprogram a neve, mert bármikor fordulhatunk Mahastihoz, segít nekünk.

Nekem nagyon tetszett az is, hogy Mahasti úgy alakította az oktatási időpontokat, hogy többször együtt legyünk az előző és az utánunk következő évfolyammal is. Ezt azért tartom fontosnak, mert így a kapcsolatrendszerünk még szerteágazóbb lett és a közös élmények, táncok még jobban összekovácsoltak minket, s nyoma sem volt a nagyobb női közösségekben időnként felbukkanó irigységnek. Épp ellenkezőleg, a nehézségekben is támogatjuk egymást.

A képzés nagyon sokszínű és rengeteg hiánypótló információval és élménnyel lettünk gazdagabbak: a legnagyobb hastáncosoktól tanulhattunk, sokféle hastánc elméletét és gyakorlatát. Ez igazán megtisztelő érzés volt számunkra, mert mindannyian hatalmas tudással rendelkeznek, mégis hozzánk, hallgatókhoz mindig nagyon emberségesen, szinte kolléganőként álltak és megközelíthetőek voltak.

Azonban nem csak passzív hallgatók voltunk, hanem az egyes hastánc stílusok, történelmi előzmények témáit mind mi magunk dolgoztuk fel önállóan és osztottuk meg egymással.

A magas szintű szakmai tudás elsajátítása mellett olyan területeket sem hagytunk parlagon, mint az önismeret, gyógyítás, önérvényesítés, relaxációs, energetizáló technikák, smink-tudás, pedagógia, érzelemkifejezés - melyek nem csak hastánc oktatóként válnak a javunkra. Hogy csak egy különlegeset kiemeljek, az itt tanult védelmező mantrát minden nap használom, mielőtt útnak indulok.

Ahogy telt az idő a képzésen, egyre inkább többek lettünk. Nem titok, hogy nem csak öröm, kacagás, de időnként felszabadító könnyek is kísérői voltak a fejlődési folyamatainknak.

Minden félévi vizsgát egy saját koreográfiával zártunk , amelyben egyéniségünket teljesen beletehettük, kibontatkoztathattuk, s ebben is mindig támogató hozzáállást kaptunk Mahastitól és egymástól. Jó volt látni az előrelépést, a sokszínűséget egymás alkotásaiban.

Az elején hihetetlennek tűnt, mikor Mahasti azt állította, hogy még a képzés vége előtt már tanítani fogunk. Azonban a mellékelt ábra mégis ezt mutatta, valóban a legtöbben már tanítottunk a képzés alatt, de legalább egy/több próbaórán már túl volt mindenki. Az így szerzett tapasztalatokat, kérdéseket, kételyeket már rögtön az oktatáson át is beszélhettük mindannyiunk okulására. Ez is nagyon tanulságos volt. Én is olyan szerencsében részesültem, hogy közel fél éve taníthatok és nagyon szeretem!

Ajánlom minden hastáncosnak, vagy akár nem hastáncosak, aki kipróbálná a hastáncot - a Hastáncoktatói Mentorprogramot, mert felejthetetlen élményekben lesz része, ami a javára fog válni az élet táncos és nem táncos területein is!

Köszönjük, Mahasti!💃❤🙏



Kitti, Flóra, Csenge, Kriszta és Dóri a smink nap végén




Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
https://www.facebook.com/mahasti10
https://www.facebook.com/hastancoktatoimentorprogram/
https://www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
https://www.youtube.com/user/Mahasti10
https://www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com 
https://www.mahasti.hu 
Szívvel-Lélekkel Stúdió, Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése