2015. március 27., péntek

III. Yalla! Szegedi Hastáncverseny és Gála

Pár szó a március 14-i verseny és gála kapcsán. :-)

A zsűri és a szervező (balról jobbra) : Székely Maya, Dr. Vajda Hajnalka, Mahasti, F.Daróczi Krisztina, Balla Tünde Aziza, Kecskeméti Anett, Tóth Csilla

Olyan szép hastáncos hétvége volt ez is!
Mindenek előtt szeretném megköszönni a III. Yalla! Szegedi Hastáncverseny szervezőjének, F. Daróczi Krisztinának a meghívást.
Már nem egyszer említettem, hogy én nagyon támogatom a versenyeket, a versenyzést, és nagyon szeretek zsűrizni (akkor is, ha néha fárasztó).
Nagyon szép élményeket szerzek mindig.
Most is rengeteg tehetséges táncost láthattam, szebbnél szebb produkciókkal. Abszolút szubjektív kedvencem volt ezen a versenyen Buri Bettina iraqi tánca és Antal Barbara visszafogott, elegáns, nőies stílusa.
Na meg persze az improvizációs kategória táncosai, akik a legnehezebb dolgot vállalták be, 4X táncoltak egymás után különböző stílusokban, és nagyon-nagyon odatették magukat. Ez rettenetesen izgalmas küzdelem volt, hajszálnyi különbségekkel a táncosok között.

A csoportok pedig mindig is a gyengéim voltak. Gyönyörű táncokat láthattunk mindenféle stílusban, mindenféle korosztályban. A gyerekek tündériek voltak, mint mindig, a juniorok a lendületükkel és a technikai tudásukkal hódítottak, az érett nők pedig a kiteljesedett, boldog nőiségükkel. Zseniális formációk, ötletes koreográfiák, szuper zenék.... Így röviden összefoglalva. :-)))

Köszönöm az élményt mindegyik táncosnak és csoportnak egyaránt. Kiemelkedő élmény volt ez a versenyek között.
Öröm volt nézni, hogy mennyi munkát, energiát fektettek a lányok a készülésbe, milyen szép ruhákat terveztek, varrattak. Külön gratulálok a tanár néniknek is, akik mindig önfeláldozóan dolgoznak a csoportjuk sikereiért.

Az esti gála is csodás élmény volt. Örülök, hogy egy színpadon állhattam a zsűritársaimmal, és nagy öröm volt újra együtt táncolni a Holdfény Lányaival és Daróczi Krisztinával az Artemiszt.
Itt ti is megnézhetitek újra a IX. Holdfény Lányai verseny profi kategóriájának győztes produkcióját:
https://www.youtube.com/watch?v=7Efxu9fvDb4


Izgalmas kihívás volt színpadon is táncolni az erotikus tánc-hastánc fúziós Naughty Girlt, amit nem színpadra szántam, és elég rizikós volt, hogy mennyire lesznek befogadóak a nézők a színpadi "tárogatásra". De szerencsére nyitottak voltak erre is. :-)

Néhány gyönyörű fotót a gáláról már itt is láthattok: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.870303409706735.1073741841.161269620610121&type=1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése