2016. november 3., csütörtök

IX. Westoriental Hastáncfesztivál - szubjektív Krisztától

Tanítványom, Péteri Krisztina szubjektív beszámolója a IX. Westoriental Hastáncfesztiválról.
Fogadd szeretettel!


 ***********

Október utolsó hétvégéjén szívemnek nagyon kedves eseményen, a Westoriental Hastáncfesztiválon vehettem részt. Azért jelentős ez számomra, mert ez az első alkalom, amikor szülővárosomban, Zalaegerszegen mérettettem meg magamat/magunkat. 


A verseny helyszínére kora délután érkeztünk szüleimmel és Másával. 
A VMK épületébe belépve egy intenzív energiaáramlat részei lettünk: csacsogó táncos kislányok, sürgő-forgó szervezők, csodás portékáikat áruló hölgyek fokozták az amúgy is örömteli várakozással teli, izgatott hangulatunkat. A falon színes gyermekrajzok is díszelegtek. A felnőttek versenye előtt a zsűri tagjainak előadását tekinthettük meg a Gálán. Csodás táncaikkal lenyűgöztek minket, tapsvihar kísérte minden egyes mestertanárnő hölgy előadását.

Láthattuk felkészítő tanárnőm, Mahasti pezsgő, örömteli dobszólóját, Székely Maya  fúziós táncát, amely a Wicked game c. dal új dimenzióját mutatta be. Lehotai Lívia, Vitális Anna, Halka Tytykalová ,Varga Alexandra, Schäfer Katalin előadásaiban is gyönyörködhettünk, s kezdő táncosként fejet is hajthattunk.

IX. Westoriental Hastáncfesztivál, Zalaegerszeg, 2016. - Lehotai Lívia, Halka Tytykalová, Schafer Katalin, Horváth Beáta, Kiss Aletta (a Fehér Rózsa vándordíj nyertese), Nemesházi Bernadett, Székely Maya, Abd El Wahed Rabie, Varga Alexandra

IX. Westoriental Hastáncfesztivál, Zalaegerszeg, 2016. - Lehotai Lívia, Halka Tytykalová, Schafer Katalin, Horváth Beáta, Kiss Aletta (a Fehér Rózsa vándordíj nyertese), Nemesházi Bernadett, Székely Maya, Abd El Wahed Rabie, Varga Alexandra

A felnőttek versenye az amatőr kategóriával kezdődött. Mása és én ebben indultunk folklór stílusban. Saidi duettünkre szorgalmasan gyakoroltunk, s ez volt a második alkalom, hogy versenyeztünk vele. Előadásunkat izgatottan vártuk, majd a tőlünk telhető legjobb hangulatban igyekeztünk a színpadra vinni. Nagyon jó volt látni és érezni szüleim és Mahasti lelkesítő jelenlétét. Mása további két szóló táncával is megörvendeztette a zsűrit s a közönséget.

Ezután következett az amatőr kategória eredményhirdetése. Várakozásainkat felülmúlta a zsűri értékelése: Mása és én ezüst minősítést kaptunk a duettünkre :). Nagy volt az öröm és boldogság! Fokozódott vidámságunk, mikor is a további eredményeket mondták be: Mása két szóló produkciója is ezüst minősítést kapott, egyik pedig kategória győztes is lett!
Fantasztikus élményben volt részünk, többek lettünk általa!

A versenyen félprofi és profi kategóriában is számos versenyző indult.
Köszönöm a szívélyes fogadtatást, valamint a lehetőséget Nemesházi Bernadettnek, hogy ezen a színvonalas versenyen táncolhattam. 
Köszönöm tanárnőmnek, Szmolinka Eszter Mahastinak, hogy lelkesített, motivált, általa képes vagyok felülmúlni magamat. 
Köszönöm Másának, Maria Avtushenko-nak, hogy együtt táncolha(t)tunk, fejlődhetünk. Köszönöm szüleimnek, hogy támogatásukkal hozzásegítettek, hogy csak a táncra koncentrálhassak! 

Kriszta

**********************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.mahasti.hu 
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
Szívvel-Lélekkel Stúdió, 
Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2. 

2016. szeptember 3. Gyermek hastánc kurzus 3-7 éveseknek Krisztával
2016. szeptember 5. Új orosz nyelvű kezdő hastánckurzus Mahastival
2016 november 5-december 3. "Lepd meg "Apát" karácsonyra!" - Kezdő erotikus tánctanfolyam haladó háziasszonyoknak Mahastival 

https://www.facebook.com/events/1772916279648679/ 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése