2017. május 25., csütörtök

Hastánc és csábmosoly a köbön - így nyűgözd le a közönséget!

Szeretettel ajánlom figyelmedbe Orosz Orsolya újságírónő cikkét. 
Ha hastáncolsz, biztosan találsz benne olyat, amit azonnal hasznosíthatsz. :-)

**************

Csábmosoly a köbön - így nyűgözd le a közönséget!

Hastánc: csábmosoly a köbön - így nyűgözd le a közönséget!

Folyamatosan fellépésre jársz? Szeretnél kitűnni a tömegből? A táncod mellé jól jönne egy kis plusz?

Egyszerűbb, mint gondolnád!
Néhány apró, ám annál hatásosabb villantás, és garantáltan a színpad királynője leszel.
Szeretnéd tudni, hogyan?

A legfontosabb mindig a belépőd! 
Amint a színpadra libbensz, az összes szempár rád szegeződik, a tökéletes ruha, a csillogó smink bizony nem elég. A személyiségeddel is el kell varázsolnod mindenkit, különösen a zsűrit. De hidd el, te is jobban fogod érezni magad, ha nem csak „letáncolod” a számodat, hanem közben jól is szórakozol, és élvezed amit csinálsz.

„De hiszen izgulok!”
Igen, ez természetes, a legjobbak mindig izgulnak fellépés előtt, DE! tökéletesen tudják álcázni, amit te is megtanulhatsz.

Hastánc fellépés - Első és legfontosabb aranyszabály A MOSOLY


Első és legfontosabb aranyszabály
A MOSOLY

A mosolynak olyan ereje van, ami a legkritikusabb zsűri szívét is ellágyítja, a közönséget rabul ejti, és téged megnyugtat.
Ne feledd, pár percre te uralod a színpadot, tekintsd ezt egy varázslatnak. 
Ha zord vagy zárkózott arccal sétálsz be, azt az üzenetet hordozod, hogy számodra nem fontos az egész és/vagy véletlenül cseppentél ide, ezáltal nem tudod megfogni a közönségedet sem.
Ha nem megy ösztönösen, gyakorold otthon a tükör előtt a természetes mosolygást. Arra vigyázz, hogy ne odaragadt művigyort produkálj, a groteszknek itt most nincs helye (kivéve, ha a performanszod szándékosan azt tükrözi).
Ha a táncod drámaiságát szeretnéd közvetíteni, akkor is csempéssz be mosolyt a táncodba! Az előadásod végén, csakúgy mint az elején, egész egyszerűen kötelező mosolyogni. Ne feledd, a táncod akkor ér véget, amikor magad mögött hagyod a színpadot és a függöny mögött vagy már. A kilépőd ugyanannyira fontos, mint a belépőd!

Mahasti hastánc - A csábmosolyon túl nagy szerepet kap AZ ARCJÁTÉK

A csábmosolyon túl nagy szerepet kap
AZ ARCJÁTÉK

Nem csak a testeddel táncolsz. Az egész lényed benne van egyetlen táncban, a lelkeddel is közvetítesz, amit az arcoddal tudsz kifejezni.
Soha, de soha ne zárd össze az ajkaidat! A hastánc nem küzdősport, ahol a túlélésért harcolsz (ha néha úgy is érzed.... :-)), hanem erotikától túlfűtött, hol játékos, hol drámai, de mindig a nőiséget kifejező előadás. Művészet. 
Egy összezárt száj nagyon illúzióromboló, és a táncod is erőltetetté válik. Ahogy a természetes mosolyt, a félig nyitott ajkakat is tudod tükör előtt gyakorolni
TIPP! Ne az orrodon, hanem a szádon vedd a levegőt, így ajkaid automatikusan kinyílnak. Fantáziadúsabb hastáncosoknak: gondolj arra, hogy egy fagyiba/érett barackba/…./ készülsz belekóstolni, ami éppen az ajkad előtt van.

Ne látszódjon, hogy koncentrálsz. Tánc (hastánc) közben tilos a homlokráncolás, szájharapdálás, ajakbeszívás!
Hastánc és táncfellépés közben tilos a homlokráncolás, szájharapdálás, ajakbeszívás!

Sajátíts el külön arcjátékot! Ülj egy tükör elé, és képzeld magad különböző helyzetekbe, ennek megfelelően alakítsd a mimikád. Próbálj minél szexibb, nőiesebb kifejezést ölteni, gondolj arra, hogy éppen csábítani készülsz.
Nos, a színpadon ugyanez a feladat: a könnyed csábítást kell produkálnod. El kell hitetned a közönséggel, hogy te, és kizárólag te vagy a végzet asszonya, a titkok őrzője, az elérhetetlen álmok istennője.


TIPP! Képzelj el egy történetet a táncodhoz az elejétől a végéig, építsd fel magadban, és ezt közvetítsd arcjátékkal is. 
TIPP2! Képzeld azt, hogy konkrétan valakinek táncolsz, nem egy teljes közönségnek és/vagy zsűrinek! Ez garantáltan beválik. Akinek táncolod, lehet valós vagy fiktív személy, lényeg, hogy úgy érezd, kizárólag annak a személynek szól a tánc, aki ott van vagy akit odaképzelsz. Így olyan érzésed lesz, hogy csak ketten vagytok, megszűnik a tömegfóbia, csökken a lámpaláz, teljes átéléssel fogod uralni a színpadot.

Hastánc - Nagyon lényeges  A KÖZÖNSÉGGEL VALÓ KONTAKTUS MEGTEREMTÉSE

 Arra figyelj, hogy ne zárulj be. Nagyon lényeges
 A KÖZÖNSÉGGEL VALÓ KONTAKTUS MEGTEREMTÉSE

Számos módja van annak, miként tudod elérni, hogy ne lankadjon a figyelem. Ne feledd, pár perced van csupán, hogy megcsillantsd a tudásod, és maradandó nyomot hagyj a zsűriben (is).
A mosoly, az arcjáték mind-mind láthatatlan fonalat sző közted és a közönséged között. Miközben táncolsz, figyelj arra, hogy eggyé válj a színpaddal, sőt, urald azt. Soha ne nézz lefelé vagy felfelé (kivéve, ha egy-egy mozdulat megkívánja), vond be a közönséget a táncodba, játssz a mozdulataiddal, a pókerarcot dobd a sarokba! Azt a hatást kell elérned, hogy élvezed, amit csinálsz (és így is van, igaz?).

Hastánc - A csábítás egyik legnagyobb fegyvere A SZEMEK ÜZENETE


Tedd fel magadnak a kérdést: mi a csábítás egyik legnagyobb fegyvere? Egy kis segítség:
A SZEMEK ÜZENETE

Sose becsüld alá a tekintetet. A szemeidben minden tükröződik. Persze, izgulni fogsz, de ugye azt nem teheted meg, hogy az ijedtség vagy a zavartság uralja a tekinteted. Ennél már csak a méla unalom vagy közöny a rosszabb. És hiába vagy gyönyörűen kisminkelve, ha a szemeid nem árulnak el semmit. A hastáncosnő tekintete izzik, csábít, zavarba ejt. Így egyszerre. Mindemellett titokzatos és elérhetetlen marad. 
Ha nem vagy profi a flörtölésben és/vagy nagyon izgulsz, a legtutibb a szempillarebegtetés trükkje. Ne menj át bagoly-üzemmódba, nem kell folyamatosan sűrűn pislognod, de ha néhányszor beveted a pillarebegtetést, máris drámai hatást keltesz. Nagyon hatásos az elkapott tekintet-nézés. Mintha egy pillanatra szuggerálnál valakit, majd hirtelen elkapod a tekinteted. 


Akárhogy izgulsz, próbálj meg egyszer kacsintani. Hidd el, menni fog. Arra figyelj, hogy ne a levegőbe kacsints, mert az inkább bizarr, mint szexi (és kb. olyan lesz, mintha a szemedbe ment volna a por vagy/és kiesett a kontaktlencséd). Fókuszálj a közönségre vagy a zsűrire. Kacsintásnál picit billentsd meg a fejed és mosolyogj vagy még jobb, ha oldalról a vállad felett átnézve teszed ugyanezt. Azért ezt mértékkel adagold! A kevesebb több. 


Végül ne feledd: minden megtanulható egy kis gyakorlással. Még a hastánc is. ;-)

Végül ne feledd: minden megtanulható egy kis gyakorlással. 
A tükör a hastáncosnő második legjobb barátja.
Kacér pillantásra, csábmosolyra fel, hódítsd meg a közönséget, legyél a színpad koronázatlan királynője.

Szerző: Orosz Orsolya, újságíró


*******************************

Mahasti kiegészítő kedvenc képe a tekintetek kapcsán:




******************************

Mahasti Hastánc - Szívvel-Lélekkel
www.mahasti.hu
www.facebook.com/mahasti10
www.facebook.com/taneczhyvotabudapest
www.youtube.com/user/Mahasti10
www.everydaylifeofabellydancer.blogspot.com
Szívvel-Lélekkel Stúdió 
Cím: Budapest, IX. kerület., Bokréta utca 12. Fszt. 2.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése