2019. október 4., péntek

Heti kérdés 04. Hogy csinálod, hogy mindig szeretetteljes vagy, fáradhatatlan, ragyogsz....

Nemrég indult a FB oldalunkon az új sorozatunk, "Heti Kérdés". 

Minden kedden  újabb és újabb kérdésekre számíthatsz, vagy akár te magad is felteheted a kérdéseidet a hastánccal kapcsolatban. Nincs tabutéma, bármit kérdezhetsz, mindenre válaszolok.
Keresd a témákat ezekkel a hashtag-ekkel:

Az indító kérdésünk ez volt:
„Ha csak egy dolgot kérdezhetnél tőlem, mi lenne az?”

 Sok kérdést kaptam, nagyon köszönöm nektek! Sorjában válaszolok is rájuk. 


Mahasti belly dancer . Fotó: Csercsik Judit
https://www.facebook.com/CsercsikJuditPhoto/ 

Mayer Rozália kérdezte: 
"Hogy csinálod, hogy mindig szeretetteljes vagy, fáradhatatlan, és ragyogsz hastánclétünk egén, ezeket az energiákat átadva? Ez kívülállónak egy jó nagy nyalizásnak tűnhet, de nekem nincs miért. :-)
Fogadd úgy, ahogy jött, szívtől, szívnek." 




Drága Rozi! 
Nem tűnik nyalizásnak, sőt, nagyon jólesik, hogy te így látod. 
Pontosan az a fontos, amit te is írtál: “szívtől, szívnek”. Számomra ez a hastánc oktatásának a lényege, és nem véletlenül lett a szlogenünk az, hogy “szívvel-lélekkel”.  Másképp nem is tudnék tanítani. 

A “ragyogás” annak köszönhető, hogy egyszerűen boldoggá tesz az, amit csinálok. Számomra minden egyes óra, minden tanítás maga a csoda. 

Talán ennek köszönhető az is, ha szeretetteljesnek tűnök. Ezt is köszönöm és nagyon jólesik, hogy így látod. Minden nap lelkesen megyek tanítani, és alig várom a tanítványokkal átélt közös kalandokat, legyen szó akár kezdőkről, akár haladókról, akár oktatókról. 
Ez a “szeretetteljesség” talán annak is köszönhető, hogy négyszeres Halak vagyok, és valahogy születésemtől fogva nagyon szeretem az embereket. Ezt is tudtam már egészen pici koromtól kezdve, hogy nyelvekkel és emberekkel szeretnék foglalkozni. (Azon kívül persze, hogy háremhölgy szeretnék lenni.) :-) 



Hiszek abban, hogy csakis azt érdemes csinálnunk, amit imádunk, szeretünk, amiért lelkesedünk, amire hivatva vagyunk. És akkor ezt az örömet és boldogságot, elégedettséget tudjuk átadni a környezetünknek is. Ezt tanítom, ezt élem. :-)

A “fáradhatatlanság” egy más kérdés. :-) Iszonyatosan fáradt vagyok a gyerekek mellett, de ahogy nőnek, azt látom, hogy egyre könnyebb lesz velük az élet és egyre több időm marad a hivatásomra. Persze attól még fáradt vagyok állandóan, folyamatos bennem a szerepkonfliktus. De nem tudok megülni, a Skorpióm állandóan lökdös hátulról, hogy “Menj, csináld!!!”, én pedig nem tudok a kényszernek ellenállni. Nem is szeretnék, pont a fentiek miatt - egyszerűen fűt a lelkesedés a hastánc minden formája iránt, legyen szó akár előadásról, akár tanításról, akár versenyről, konferenciáról, vagy mások táncában való gyönyörködésről. 
Mert a boldogsággal nem lehet betelni. A hastánc, a saját nőiségem megélésének öröme és a tanítványok testi-lelki fejlődésének az öröme folyamatos üzemanyagot biztosít a számomra.  

Mahasti belly dancer . Fotó: Csercsik Judit
https://www.facebook.com/CsercsikJuditPhoto/

***************************

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése