2010. február 27., szombat

Doki farsangol és az "Én, a kistehén"

Lassacskán pótolom az elmaradásokat...
Február elején volt a gyerek farsang az iskolában. Nem tudom, ki találta ki, hogy a gyerekek "Kistehén"-nek öltözzenek be kollektíven... De az az én ötletem volt, hogy akkor segítek a sminkelésben. :-)
A megrendelt időpontra, 3/4 2-re értem be, amikor is azzal fogadtak a fogadásomra kirendelt "nagyok", hogy már mindjárt "menni kell" és még 24 gyereket ki kell sminkelni, úgyhogy siessünk, de nagyon gyorsan! Na, az ilyen szituációkban szokott csődöt mondani minden fizikai és szellemi képességem (magyarul: bestresszelek). :-))) 
5 percem volt, hogy a 24 gyerekből arcilag kistehenet varázsoljak. :-) Még szerencse, hogy ott voltak a talpraesett kis nagylányok, akik azonnal önként beálltak segíteni. A gyerekek pedig szépen sorba álltak (már aki nem üvöltözött, futkározott vagy verekedett éppen) és várakoztak... Valahogy így zajlott:


Amúgy hihetetlen pánikba tudok esni és nagyon elveszettnek érzem magam, amikor rengeteg tülekedő-üvöltő-rohangáló törpe vesz körül... Itt meg aztán voltak egy páran...
 
Jobb szélen Doki (igen-igen, az a naggyon lelkes arcú kisgyerek), bal szélen Laci bácsi, középen pedig Andi néni terelgeti a kisteheneket a Gabitól kölcsönkapott felnőtt kistehén jelmezben. :-)



Andi néni szemből is cuki ebben a jelmezben. 
Bal szélen néhány kóbor 101 kiskutya, jobb szélen a háttérben a kacsák serege. :-)



A Produkció... Doki szólózik. :-)
Amúgy az egészet végigbőgtem - már akkor lepődtem volna meg, ha nem könnyezem végig az egész farsangot. Ez nálam már hagyomány. :-) Az oviban is így csináltam. De olyan édesek voltak már ahogy levonultak a tornaterembe és osztályonként szépen felsorakoztak, akkor is. Meg ahogy szerepeltek, akkor is. :-)
 
Asszem, ez az "ülök a fa tetején" c. rész...


 
Gigantikus meghajlás a végén... :-)

És a buli...
  

Utána pedig Doki ment anyuékhoz, én pedig a Lialinába, ahol letáncoltuk Kisesztivel és Emivel a verseny szponzorálását. 
Jó mozgalmas nap volt.




2 megjegyzés: