2010. április 12., hétfő

I. PharaohDance verseny (beszámoló)

2010. április 3.
Rendkívül jó verseny volt. Szerintem. Ebből egyértelműen következik, hogy ez is egy teljesen szubjektív beszámoló lesz. :-)
Reggel 9:15-re mentünk mi, a zsűritagok. (Már aki odaért.) :-) A verseny és a bemutató este 9-ig tartott. Kicsit agymosott lettem, de megérte. Remek nap volt.
Az egész verseny szervezését a PROFIZMUS jellemezte.
Seres Zoli egész nap türelemmel viselte a megpróbáltatásokat, és az asszisztensek is kedvesek, mosolygósak, segítőkészek voltak. Teljes mértékben gondoskodtak a verseny gördülékenységéről, mindig ott voltak, ahol kellett, törődtek a zsűrivel, a versenyzőkkel, minden kérdésünkre türelemmel válaszoltak, és mindig minden felmerülő problémát azonnal megoldottak! Le a kalappal előttük!

Ami nekem még nagyon tetszett és lenyűgözött, az a verseny külső megjelenítése: gyönyörű molinó, gyönyörű plakát, szép díszítés a lépcsőkön.... Az oklevelek nagyon exkluzívak voltak, színbe harmonizáltak a zsűritagok bedzseivel, és persze az egységes ajándéktasakokkal is (ezek párducmintái persze azonnal megihlettek, így hétvégén el is készült a párducmintás fátyolsorozat első darabja.) :-)))

A zsűrimegbeszélés a verseny előtt. Köszönöm a képeket az O2 Médiának!!! :-)
Itt még frissen és üdén. :-). Isszuk az első kávét és "megbeszélünk".

Itt meg a verseny után. Már nem annyira üdén, de jókedvűen. :-)


A Mahasti Hastáncstúdióból hárman indultak:
Lang-Szammer Ajsa élete első hastáncversenyén vett részt. Nem kevés időmbe telt, míg eljött ez a pillanat. :-) Viszont mindjárt két koreográfiával is indult: a Ne menj még! és az Ana Dana címűekkel.
Nagyon kis ügyes volt, és nagyon szép értékeléseket kapott. Különösen a kellemes és erotikus kisugárzását emelték ki (amiben nincs is semmi meglepő, mert ezzel mindannyian tisztában vagyunk) :-))) Remélem, még sok versenyen gyönyörködhetünk különleges előadásmódjában, kisugárzásában és technikai tudásában.

A mezőny egyébként nagyon erős volt minden kategóriában, és nagyon örültem, hogy Eszti és Szandra ilyen mezőnyben is ekkora fölénnyel tudtak győzedelmeskedni. 
Minden zsűritag elismerő szavakkal nyilatkozott a táncukról (még azok is, akik nem annyira rajonganak az "alteros" koreográfiákért), és nagyon sok jótanácsot is kaptak az előadásmód tökéletesítésével kapcsolatban. 
Fontos momentum, hogy SAJÁT koreográfiájukat táncolták: ők választották ki a stílust, a zenét; a ruhát maguk tervezték (pótanyukánk, Vali aktív közreműködésével) és nagyon-nagyon sokat gyakoroltak!
Ez persze meg is látszott a táncukon.
Egy kellemes, szép, látványos, technikailag tökéletes fúziós koreográfia lett a végeredmény, ami a mély tartalom mellett is könnyen befogadható.

Hát igen, "A tanítók csak az ajtót nyitják ki, belépned neked kell." /Kínai közmondás/
 

Tánc közben(Márton Alexandra és Rembeczki Eszter)

A végpóz vége. :-)


És a büszke tanár néni az ifjú nemzedékkel. :-)))))

A gyerek és a junior kategória táncosai édesek voltak, mint mindig. És persze szépek, fiatalok, tehetségesek.
Nagyon tetszett még a profi kategória két táncosa, Tündi és Móni is, akik már évek óta bizonyítják a versenyeken tehetségüket, tudásukat, kreativitásukat.

A verseny hosszúsága ellenére sok volt a vidám pillanat. Különösen a Bemutató részen, ahol már nem pontoztunk, csak értékeltünk, ha kérték.
Nekem legjobban a szamba táncosok tetszettek... :-) Meg a hastáncosok. :-)))


 Csak semmi pánik! :-) Zsaru a zsűriben.... Ki is adott olyan alacsony pontszámot?

 Lebilincselő produkció... :-)

Nagyon helyesek voltak a pici gyerekek Seres Zolival a végén (akinek még mindig volt ereje a tánchoz!).
Keönch Laci dobszólójára egy fergetegeset táncoltak!


--------------

Nagyon jó kis verseny volt; remélem, lesz jövőre is! :-)

Végül pedig a kedvenc képeim közül néhány.

Yasminával

Nadah-val, az Orient Expo egyik főszervezőjével

Elmélyült figyelem a táncok közben (nézem ám a lábakat!) :-)

Értékelek, megmondom a frankót és magyarázok, magyarázok.... :-)

Zoli is ugyanígy... :-)

Köszönöm Zolinak a meghívást a zsűribe, a törődést, a gondoskodást, a türelmet és a színvonalas szervezést!
A kollégáimnak a jó hangulatú közös munkát, a táncosoknak a szép táncokat, a törekvést a szépre és a legjobbra.
Az O2 Médiának pedig köszönet a képekért! :-)

1 megjegyzés:

  1. Mahasti Hi - thanks for visiting and following my blog! I've tried to Lítla belly dancing once - it's fun and great telles Exercise!

    VálaszTörlés