2011. január 19., szerda

Fellépésre készülünk 03.


A befejező részben szóba kerül a frizura, az alkoholmentesség, a gurulós bőrönd és a profi hastáncosnő ismérvei. :-)

A frizurád elkészítéséhez és a hajadra kellhet fésű, hajlakk, zselé, hajhab, csillám hajlakk, csillámpor, csillámzselé.
A fellépésekhez használt parfümöd se maradjon otthon, hiszen ha a nézők (vagy te magad is akár) érzik az illatod, vagy a fátylad, ruhád illatát, ez sokkal mélyebb és teljesebb művészi élményhez vezeti őket. Ilyenkor ne a mindennapi dezodorodat használd, hanem lehetőleg az erre a célra rendszeresített, akár egy erősebb, teltebb, nehezebb illatot, mert ez ugyanúgy hozzájárul ahhoz, hogy te is mélyebben átéld a tánc varázsát.

Bár a fellépés előtt szőrtelenítetted magad akár borotvával, akár más módon, azért jó, ha van nálad egy eldobható borotva is, amit az eltévedt szőrszálaknál használhatsz, vagy ha a fellépés előtt (jó esetben nem utána!) jössz rá, hogy az egyik hónodalját mégis csak kifelejtetted tegnap...

Az intenzív mozgásból következő folyadékvesztés, az esetleges hosszú várakozási idő miatt gondoskodj a magad (és akár a többiek) számára ásványvízről, alkoholmentes üdítőről. (Természetesen, a legtöbb helyen a szervezők maguk kínálnak valamilyen innivalót, de erre nincs garancia.) Az alkoholmentesség mindenképpen fontos szempont. A szíverősítőktől nem leszel bátrabb, sőt, a mozgásod szétesett és rendetlen lesz, ráadásul a színpadról majdnem leszédülő táncosnő nagyon illúzióromboló látvány, még akkor is, ha ő legalább jól érzi magát… (Elárulom, ezt a versenyeken sem díjazza a zsűri...)

Mivel vastagon rúzsos a szád, vigyél magaddal szívószálat is. Persze, próbálkozhatsz az üvegből ivás során különböző ajakcsücsörítési technikákkal is, hogy elkerüld a rúzs elmaszatolódását, de azért a szívószál használata tagadhatatlanul egyszerűbb. Sőt, mindjárt többet vigyél, mert a többiek is megszomjaznak majd, és azért csak jobb érzés, ha nem a te szívószáladon kenődnek egymásra a különböző színű és ízű rúzsrétegek...

Kollégáimmal, tapasztalt táncostársaimmal egyetemben kisebb (vagy inkább nagyobb) fajta gurulós bőrönddel érkezem még a legkisebb fellépésre is. A fentiek ismeretében azt hiszem, ez nem is csoda. :-)
 
De fontosnak tartom kihangsúlyozni még azt is, hogy a profi hastáncosnő már a megjelenésében is profi. Amikor megérkezik a fellépés helyszínére, már akkor sugárzik róla, hogy ő „A HASTÁNCOSNŐ”, csupa nagybetűvel. Megjelenése decens, nőies, elegáns, csinos, igényes, mert megadja önmagának, a nézőknek és a táncnak a kellő tiszteletet. Nem kinyúlt pulóverben, otthonkában, toprongyos farmerban, kitaposott sarkú sportcipőben érkezik a porszívó mellől (még akkor sem, ha indulás előtt 5 perccel még valóban pelenkázott, főzött-mosott, takarított). Ő már akkor is sugározza magából a nőiességet, amikor még át sem öltözött. 

És ehhez hozzátartozik az is, hogy nem zörgős zacskókban, több zsáknyi reklámszatyorban viszi a ruháit, hanem kultúrált megjelenésű, akár márkásabb bőröndben, esetleg sporttáskában. Érdemesebb beruházni egy jobb márkába már csak azért is, mert ezek nem csak hogy tartósabbak, mint a kínai piacon kapható társaik, de utazáshoz, nyaraláshoz, költözéshez, egyéb csomagok szállításánál is jól kihasználhatóak, praktikusak.
Ezeknek mindig van egy külön zsebe is, ahol a névjegyeket, szórólapokat tarthatod, hiszen ezekre is bármikor szükség lehet, főleg, ha már láttak táncolni és tetszett a műsorod.

A lista szabadon bővíthető a számodra még szükséges holmikkal is (gyógyszerek, gyerekülés, jogosítvány, pótkerék, rendezvényszervező telefonszáma…) :-) Mindez rajtad múlik.

Érdemes a fentieket átgondolni, mert így nem csak a nézőidet juttatod a maximális művészi élményhez, hanem te is jóleső érzéssel nyugtázhatod, hogy a gondos, alapos felkészülés (a tánccal is, nem csak a listával!) és az ebből következő sikeres műsor mennyi örömet hozott a nézők, és a te számodra is. 

Mahasti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése