2010. január 30., szombat

IV. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Hastáncverseny - beszámoló

Felteszem ide is, amit a levlistára küldtem. A szövegben megtalálható a két link is, az egyik a nyertes koreográfiával. :-)
-----------------

A január 23-i versenyünk hihetetlenül jól sikerült: barátságos légkörben, profi táncosokkal zajlott.

De igazából a dicsekvéssel szeretném kezdeni. :-)

Az én tanítványaim a haladó kategóriában indultak két koreográfiával, ahol is az Angyalokkal táncolok c. számukkal a maximális 260 pontból 258-at értek el és ezzel első helyezettek lettek. És közönségdíjasok is!

A Mahasti10 fiókban már láthatjátok is őket (köszönet az Afilm.hu-nak!)
http://www.youtube.com/watch?v=lQNKTA_VC80

Ezen a linken már meg tudjátok őket nézni, bár a felvételen nem jön át az a hátborzongató érzés, amit élőben tapasztaltunk. :-)

A Holdfény Lányai és a Pocaktáncosok voltak:
Pereczes Márta, Szajlai Johanna, Szalai Anita, Inancsik Kinga, Márton Alexandra, Rembeczki Eszter, Miklán Zsanett, Stúber Gyöngyi.

Ha látni szeretnétek ezt a táncot élőben is, gyertek el február 13-án az Awalim - Orient De Lux Gálára. A részleteket hamarosan küldöm!

 
A győztes csapat. A mosoly, gondolom, annak szól, hogy itt már látják a pontszámokat. (Köszönet a képekeért az O2Médiának!)

Boldog pocakosok az oklevéllel. :-)
A Holdfény Lányai a dobszólójukkal, sajnos, nem értek el dobogós helyezést. Ez a tánc sem sikerült rosszul, de a nagyon erős mezőnyben ilyen eredmény született.
Ezt a táncot is meg tudjátok nézni ugyanitt, DOBd be magad! címmel.
http://www.youtube.com/watch?v=6xNf0CcsDVs

 
A csajszik bedobták magukat a dobszólóban...
Összességében a Holdfény Lányai kihozták magukból a maximumot és hozták a tőlük elvárható színvonalat.

Szeretném megköszönni tanítványaimnak: Gabinak és Móninak a gördülékeny szervezéshez nyújtott nélkülözhetetlen segítséget, Emesének az árusítást és Eminek és édesanyjának a türelmet, a gondoskodást rólam, és persze a pontszámlálást!!!
 A két Emi

*****************
És akkor most az eredményekről:

A Junior kategóriában
I. helyezettek lettek a Jázmin Hercegnők a Karnevál Hercegnői c. táncukkal, és a II. helyre is ők kerültek az Angyalok varázstánca show koreográfiával. Nekem ez volt az egyik kedvencem ezen a versenyen. Azért el tudtok képzelni tíz kicsi hosszúhajú királyleánykát ezüst ruhában, ezüst szárnyakkal?!?...
Szép látvány volt és bájosan táncoltak.
Nyereményük a Nádszál Kft vásárlási utalványa és 11+1 belépőjegy a Kölyökhajóra.
Tanáruk Járvásné Vantal Margit, aki a munkájáért több különdíjat is kapott a kislányokkal együtt. Az egyik különdíj a következő:
Áncsán Anikó / Sefirah - Oriental Dance Hungary Különdíj:
Felkérés a 2010. június 26-i Sadie-gálán való szereplésre. Biztosan ott is gyönyörűek lesznek. :-)
 
Nagyon édesek! :-)

Külön köszönet a piciknek a szép képért, amit emlékbe készítettek nekem! Már ki is tettem a táncteremben.

Junior kategória 3. helyezettjei Szalai Anita kis tanítványai, a Sivatag Rózsái
(Kőszegi Zsuzsanna, Varga Anna Nikolett) lettek. Nagyon szép ruhájuk volt, láthatóan nagyon izgultak és sokan megdicsérték a technikás táncukat.
 
Réka most nem versenyzett, csak vendégszerepelt, de azért egy különdíj csak becsúszott... :-)


Kezdő kategória

1. helyezést értek el Shilla Lányai, akik gyönyörűek és vidámak voltak, és látszott, hogy egy nagyon összehangolt csapatot alkotnak. A Cini Szeráj Hastánckellék díját nyerték, teljesen megérdemelten!
2. helyezettek lettek a Kis Orienthalia tagjai, Győrffy Katalin tanítványai, akik a Szultán Center Vízipipabirodalom felajánlását, egy-egy vízipipát nyertek.

A 3. helyezés e kezdő kategóriában szintén fontos a számunkra, hiszen a Stúdió tanulói, Várhelyi Csilla tanítványai, Balogh Zsuzsa és Csendesi Cecília érték el ezt a helyet!!! A Csillaglányok koreográfiát adták elő, így most duplán sajnálhatja, aki tudja ezt a koreográfiát és nem indult a versenyen! Szépek voltak és nagyon izgultak! Persze, ez nem baj, hiszen nyertek egy vízipipát és egy aura soma konzultációt (Seebauer Gabriella ajánlotta fel), szóval, legközelebb már biztosan nem fognak izgulni. :-)))

Mellesleg Cili indul a szombati egri versenyen is, így ott is drukkolhattok majd neki! :-)

Különdíjat kaptak Nese tanítványai, a Telihold Nővérek... Igen, két kismamáról és egy (még) nem kismamáról volt szó, akik megmutatták, hogy óriási pocakkal is milyen szépen lehet táncolni. Ők nyerték el a Juhász Ildikó által felajánlott "Otthonod Titkai" tanfolyamon való részvételt és a TranszOrient előadásunk hanganyagát.


Középhaladó kategóriában a 13 fős zsűri ellenére is megosztott 1. helyezés lett, és nem ok nélkül!
Már itt is gyönyörűen kidolgozott táncokat láthattunk!
Tóth Bea tanítványai, az Amaraya Orient egy szép raqs sharqival, Shaba tanítványai, a HabIbolyák egy vidám debkével 226-226 pontot értek el!
Nyereményeik: vásárlási utalvány a Piramis Hastánckelléktől és egy gyönyörű kézi szőttes szőnyeg a Kilim Szőnyegboltból.
A 2. helyezett Ya Amar Dance Company szintén a Piramis Hastánckelléktől nyert vásárlási utalványt.
Mivel szubjektíven szoktam a beszámolókat írni, elmondhatom, hogy a 3. helyezettek szintén nagy kedvenceim, akik a tavalyi szolnoki hastáncverseny különdíjaként meghívást kaptak tőlem a IV. Holdfény Lányai versenyre. Ez pedig a Dzsezírat ad Dahab csoport, Mráz Mária tanítványai. Most is remek produkciót mutattak be, összehangolt, alaposan begyakorolt tánccal, szép formációs koreográfiával, amelynek egy unalmas pillanata sincs! Lenyűgözött most is a precizitás és a zenei interpretáció.
Ők nyerték Pereczes Orsi ékszerutalványait, és a Cini Szeráj különdíját is!


Haladó ketegóriában
I. helyezettek lettek a Holdfény Lányai és a Pocaktáncosok az Angyalokkal táncolok c. produkcióval. :-)))
Nyereményük egy vacsorameghívás a Lialina arab étterembe, a Cini Szeráj 30% kedvezményre jogosító utalványa, Sütő Marcsitól 50%-os jógabérlet.
Nagyon örülök a helyezésnek, a nyereményeknek, de legjobban annak, hogy ilyen szépen sikerült a táncuk és hogy ilyen egyértelmű tetszést aratott.
Ja, és persze annak is örülök, hogy a közönségdíjat is elhozták!

A haladó kategória mindig a legizgalmasabb minden versenyen, mert itt már sokszor olyan szintű táncosok vannak, akik között nem is lehet különbséget tenni. Sokszor már évek óta nyomon követjük a pályájukat, látjuk a fejlődésüket, és szinte csak az dönt, hogy aznap éppen ki milyen formáját hozza.
Így volt ez most is.
A II. helyen végeztek Dina Jamilah tanítványai a Víztündérek és a Dzsinnek tánca c. raqs sharqi koreográfiájukkal, ami már a decemberi versenyen is lenyűgöző volt. Összeszokott, ütős csapat, akik szépen, technikásan táncolnak, és egy változatos, színes, a zenét és a táncosokban rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználó koreográfia. Csak 3 ponttal maradtak le mögöttünk, azaz 255 pontot értek el.
Nyereményeik: munkalehetőség bármelyiküknek a Rotana étteremben, 50% kedvezmény a Basa étteremben és 50%-os shiatsu masszázs utalvány Sütő Marcsitól.

A III. helyezést a csodálatos Ya Amar Dance Company érte el, oktatójukkal, Székely Mayával az élen. Egy nagyon izgalmas, modern hastáncos táncot láthattunk tőlük, Birds in Fusion címmel.
Nyereményeik: munkalehetőség bármelyiküknek a Rotana étteremben, 50% kedvezmény a Basa étteremben és 10%-os kedvezményre jogosít utalvány Sütő Marcsi tréningjeire.


A fentieken kívül egy nagy rakás különdíjat is kiosztottak a zsűri tagjai a versenyzőknek, résztvevőknek. Sajnos, ezeket nem írtam fel mind, de rengeteg fellépési lehetőséget, workshop részvételt és különböző előadások belépőjegyeit nyerték.
Yasminától különdíjat kapott a versenyen kívül szereplő Tóth Réka a kitartásáért, és a Holdfény Lányai a DOBd be magad dobszólóért 4 belépő jegyet kaptak a február 20-i Mestertanárok Gálájára (amin egyébként én is fellépek majd).

----------

Végül egy kedves levél az egyik résztvevőtől:

Kedves Mahasti!
Monitta hastánc csoportjával, egy élődobos kezdő koreográfiával ( Formabontó dobszóló) voltam jelen a szombati versenyen. Ez volt az első versenyem és nagyon izgultam, hasonlóképpen mint a többi lány. Mindezt próbáltam leplezni a zsűri előtt mosollyal, ami nem mindig sikerült.... KIVÉVE, amikor Önre néztem!! Szeretném megköszönni azt a kedvességet, bátorítást és azt a biztató, elismerő mosolyt, amit az Ön arcán láttam tánc közben és nagyon BÁTORÍTÓ volt!
Nekem sokat jelentett ez a mosoly, hogy élvezni tudjam a táncot, az előadásunkat (már amennyire ezt lehet első versenyen..).
Köszönöm a mosolyát, a bátorító tekintetét!
További sok sikert kívánok munkájához!
Üdvözlettel:
Makai Éva

-------------------------------------

Még egyszer a szponzorok névsora
NÁDSZÁL KFT
Budapest, Teréz krt. 12.
www.nadszal.hu

PIRAMIS HASTÁNCKELLÉK
1071 Bp. Damjanich u. 38.
www.hastanc.hu

CINI SZERÁJ HASTÁNCRUHÁK ÉS KELLÉKEK
Budapest, 1136 Raoul Wallenberg 11. (Pozsonyi - Raoul Wallenberg sarok)
E-mail:: cini@cini.hu

SULTANCENTER VÍZIPIPA BIRODALOM - 1076 Budapest Thököly út 26.
sultancenter@sultancenter.hu www.sultancenter.hu

KILIM NOMÁD SZŐNYEG - Bp. V. Irányi u. 5.
Tel.: 06-1-337-11-92; 06-30-395-35-83

PERECZES ORSI â013 egyedi ékszerek kívánságra is
Tel.: 06-20-4844-767 gyongybuvesz@freemail.hu www.gyongybuvesz.fotoalbum.hu

LIALINA CLUB ÉS ÉTTEREM
Bp. IX. kerület, Ernő utca 30-34. Tel.: 06-20-379-9-379 www.lialina.hu

KRETEK â013 INDONÉZ TEAHÁZ és GALÉRIA
www.indoneztaehaz.hu
Bp. VII. Rottenbiller u. 5/b Tel.: 06-70-941-91-81 bezi.peter@citromail.hu

ROTANA ARAB ÉTTEREM
1082 Budapest Orczy út 46-48 Telefon / Asztalfoglalás : 06-30-96143-93 rotana@rotana.hu

SEEBAUER GABRIELLA Transz-formátor Ház 06 30 210 53 32 info@transzformatorhaz.hu, www.transzformatorhaz.hu

Juhász Ildikó
www.juhaszildiko.hu

Sütő Mária
www.eromerito.hu

Arundo Kft
http://www.palyazat-tanacsadas.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése